Stabilit în orașul Monza, Dan a devenit campion al Italiei la competiția „Coffee in Good Spirits 2018”, o competiție la care se întrec cei care prepară cocktailuri pe bază de cafea, informează Ziarul Unirea.
Dan Ioan Bacaintan este pasionat încă din copilărie de cafea, fiind interesat de întreg procedeul – de la culegerea boabelor, până la prepararea băuturii consumate zi de zi în toată lumea.
Tânărul originar din Alba Iulia a plecat în Italia în 2005, unde a făcut liceul. A fost inspirat de unul dintre profesorii săi care a participat la campionatul național de cafea. Așa a deprins tehnicile speciale de preparare a cafelei și și-a propus să participe la competiții de profil.
„În primii ani de liceu în Italia am avut pasiune pentru cocktailuri si pentru meseria de barman. Am făcut multe cursuri să învăț mai multe despre alcool (cum se face, de unde provine etc.) După aceste cursuri a intervenit și cafeaua de care m-am îndrăgostit și în disciplina asta am avut posibilitatea sa le combin pe amândouă”, a spus Dan, pentru sursa citată.
Potrivit sursei citate, Dan Ioan Bacaintan colaborează în prezent cu o firmă care produce espressoare, dar are contracte și cu producători din Londra, unde este trainer și consultant privind specialitățile pe bază de cafea.
Citește și EXCLUSIV/Petre Daea: ”În mai puțin de 8 ani, vom avea destui porci Bazna și Mangalița. Vom mânca mai sănătos”
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro