27 Mar. 2018 16:25

Dan Mureșan ar fi fost otrăvit, susține angajatul Cambridge Analytica de la care a pornit scandalul scurgerii de date

Distribuie

Dan Mureșan ar fi fost otrăvit, susține angajatul Cambridge Analytica de la care a pornit scandalul scurgerii de date. Omul de la care a pornit scandalul scurgerii de date, Christoper Wylie a declarat marți în fața parlamentarilor britanici că predecesorul său, Dan Mureșan, a murit în mod misterios într-o cameră de hotel din Kenya, scrie Daily Mail.

Specialistul în tehnologie a declarat în fața parlamentarilor britanic că Dan Mureșan a fost găsit mort în 2012, după ce pe numele lui au fost făcut mai multe rapoarte care arătau că munca lui 's-a acrit'.

Totodată, Wylie mai arată că în compania americană s-a borbit despre faptul că Dan Mureșan ar fi fost ucis.

'Dan a fost predecesorul meu… ce am auzit a fost că el lucra asupra unei înțelegeri. Nu sunt sigur ce. Înțelegerea s-a acrit. Oamenii suspectează că el a fost otrăvit în camera lui de hotel. Am mai auzit că poliția a primit mită să nu intre în camera lui de hotel pentru 24 de ore. Așa am auzit. Nu am fost acolo să vorbesc despre acuratețea informațiilor', a spus Wylie (foto).

christopher wylie : dan muresan a murit in mod misterios

Christoper Wylie (FOTO: EPA)

Wylie a declarat că s-a angajat în Cambridge Analytica în 2012 și nu știa numele predecesorului său și ce s-a întâmplat cu el. Dar, totuși, el și-a întrebat colegii, după ce a căutat fișiere despre Dan Mureșan, dar n-a găsit nimic în registrele firmei.

Infomațiile vin în contextul în care Wylie a dezvăluit luni că Dan Mureșan a lucrat pentru compania americană.

Dan Mureșan, fiul fostului ministru țărănist al Agriculturii Ioan Avram Mureșan, a decedat brusc în camera sa de hotel din Kenya. La doar 32 de ani, el lucra și pentru firma britanică care a pus la cale strategii electorale în țări din Africa, sud-estul Asiei și Europa de Est.

Mureșan ocupa poziția de coordonator al campaniilor electorale pentru clienții Cambridge Analytica. În calitate de expert în comunicare politică, el a coordonat campanii în Texas, Virginia și în țări din estul Europei și Africa. Dan, fiul fostului ministru țărănist al Agriculturii Ioan Avram Mureșan, a făcut studii la Londra și în SUA.


VIDEO/ Prosciutto din porci schingiuiți. În ce condiții sunt ținuți porcii italieni care devin delicatesă și pe mesele românilor

 

Loading...
Comentarii