Mergi direct la conținut »
Dăncilă critică dur raportul MCV şi rezoluţia din Parlamentul European: "Nu putem fi de acord cu stabilirea unor recomandări suplimentare, sunt dezamăgită"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Dăncilă critică dur raportul MCV şi rezoluţia din Parlamentul European: "Nu putem fi de acord cu stabilirea unor recomandări suplimentare, sunt dezamăgită"

Dăncilă critică dur raportul MCV şi rezoluţia din Parlamentul European: „Nu putem fi de acord cu stabilirea unor recomandări suplimentare, sunt dezamăgită”

Premierul Viorica Dăncilă a criticat dur raportul MCV şi rezoluţia din Parlamentul European, joi, în deschiderea şedinţei Executivului. "Nu putem fi de acord cu stabilirea unor recomandări suplimentare, sunt dezamăgită de concluziile MCV, în condițiile în care România a dovedit că este un partener loial al UE", a spus ea.

De Valentina Postelnicu,

Dăncilă s-a referit şi la criticile aduse modului în care Jandarmeria Română a intervenit la Protestul diasporei din 10 august.

„Este greu de înțeles punerea la zid a Jandarmeriei României pentru modul de intervenție identic cu cel a forțelor de ordine al altor state membre”, a precizat prim-ministrul. 

Viorica Dăncilă a anunţat că săptămâna viitoare va veni în ţara noastră preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

„Vom discuta despre aspecte de interes despre viitorul UE și buna gestionare a unor dosare importante: mă refer aici la cadrul financiar multianual, Brexit, viitorul UE post-Brexit și evoluția politicii de securitate”, a spus prim-ministrul României.

Ea a continuat: „Avem capacitatea să dovedim partenerilor europeni că România este un stat membru echilibrat și responsabil, determinat să contribuie la viitorul UE, indiferent de abordările pur politice într-un moment sau altul. Votul de marți din Parlamentul Europea este un asemenea moment. Și vă asigur că nu ne va abate de la obiectivele noastre. Consider rezoluția Parlamentului European expresia unor interese electorale ale grupurilor politice europene în condițiile în care sunt multe puncte. Votul nu a fost despre România sau despre dreptate. Este greu de înțeles punerea la zid a Jandarmeriei României pentru modul de intervenție identic cu cel a forțelor de ordine al altor state membre. Cel mai greu de explicat este votul unor europarlamentari români împotriva României. Rezolutia se referea la Romania, nu a fost împotriva Guvernului”, a spus premierul.

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar
Recomandări

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar

 

Viorica Dăncilă a mai afirmat că „nu s-a pus niciodată problema apartenenței noastre la UE”

Sunt dezamăgită de concluziile MCV, în condițiile în care România a dovedit că este un partener loial al UE. Guvernul României a fost în permanență în contact cu experții Comisiei Europene și a oferit de fiecare dată clarificări cât și argumente. Din păcate acestea au fost ignorate.

Nu putem fi de acord cu stabilirea unor recomandări suplimentare prin care se cere să ignorăm reguli constituționale  și să acceptăm ceea ce un alt stat membru nu ar accepta”, menționează liderul Executivului.

Rareș Bogdan lansează un fake news planetar: „Tratamentul împotriva COVID-19 este gata. Vindecă în trei ore”
Recomandări

Rareș Bogdan lansează un fake news planetar: „Tratamentul împotriva COVID-19 este gata. Vindecă în trei ore”

 

România a fost criticată dur de Comisia Europeană și raportul MCV pentru ultimele 12 luni a fost cel mai virulent din ultimii 10 ani.

Vicepreședintele Frans Timmermans a anunțat că țării noastre i s-au adăugat 8 cerințe suplimentare prin care România să-și dovedească dorința de a continua spre ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Citeşte şi: VIDEO | Angajate ale Ambasadei Irakului din Bucureşti acuză un consul de agresiune sexuală și au făcut reclamații la poliție. «A fost brutal, mi-a tras fermoarul, mi-a scos sânii afară»

Close
Închide
  Close