MENIU CAUTĂ
, de Daniel Ionașcu

Daniel Zamfir i-a oferit lui Mugur Isărescu două cărți cadou: „România sub teroare bancară” și „La pescuit de fraieri”

Distribuie

Senatorul ALDE Daniel Zamfir i-a oferit guvernatorului BNR Mugur Isărescu două cărți drept cadou, împachetate în hârtie și cu fundiță, la finalul audierii șefului băncii centrale. Ulterior, Zamfir a spus că acestea sunt "România sub teroare bancară" și "La pescuit de fraieri".

Isărescu și Zamfir au avut mai multe schimburi dure de replici în cadrul audierii, pe tema manipulării indicelui ROBOR de către bănci cu ajutorul Băncii Naționale a României (BNR), dar și a unui posibil cartel organizat de acestea în toamna anului 2008.

Scandal pe ROBOR

Indicele ROBOR este media dobânzilor cu care băncile se împrumută între ele, iar acesta este indicatorul în funcție de care se stabilesc dobânzile la creditele în lei ale românilor, așa cum este cazul celor luate prin programul Prima Casă.

Zamfir a acuzat recent că indicele ROBOR este „trucat”, dar BNR a respins acuzațiile.

Astăzi, Zamfir a spus că băncile din România oferă la depozite dobânzi similare cu cele din Vestul Europei, dar că la credite acestea sunt mult mai mari.

Isărescu a replicat că în România dobânzile vor putea fi mai mici atunci când vor scădea inflația, dar și deficitul extern și cel bugetar.

Citește mai multe despre daniel zamfir, Mugur Isărescu și BNR pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Inundații în Cernavodă
Comentarii