MENIU CAUTĂ
10 Oct. 2018 15:23

VIDEO/ Cine e de vină pentru eșecul referendumului. Vasile Bănescu, la Interviurile Libertatea LIVE: tergiversarea, ambiguitatea întrebării și politizarea

Distribuie

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, susține că referendumul pentru definirea familiei nu a trecut din cauza ambiguității întrebării, a interpretării acesteia în mediul public și din cauza asocierii scrutinului cu numele lui Liviu Dragnea.

URMĂRIȚI AICI INTERVIUL CU VASILE BĂNESCU

„Eu nu am dreptul și nici nu aș face-o dacă aș putea, să acuz pe cineva pentru netrecerea referendumului. Cei care s-au implicat sunt foarte mulți, cei care au avut o responsabilitate sunt persoane care pot răspunde singure cu ceea ce au încercat să facă, au făcut sau nu au reușit.

Eu nu sunt purtătorul de cuvânt al oricărei instituții, ci a Patriarhiei. Eu nu fac judecăți de valoare. Am spus un lucru foarte clar. Am enumerat câteva cauze pentru care acest referendum nu a trecut: amânarea, tergiversarea lui timp de trei ani a contribuit la deteriorarea imaginii lui.

A fost dorința de a explicita definiția cuvântului soți”.

Vorbind despre politizarea referendumului, Bănescu, spune că acest lucru a dus la rămânerea acasă a unui număr considerabil de oameni.

„Acest procent a rămas acasă nu pentru că ar gândi căsătoria în termeni diferiți, ci pentru că a căzut în niște capcane: dificultatea, neclaritatea întrebării în spatele căreia s-a crezut că s-ar ascunde niște interese impuse.

A doua manipulare a fost asocierea acestui referendum cu domnul Dragnea. Care nu a confiscat acest referendum. A fost o manipulare. S-a concretizat prin sintagma «referendumul lui X». Acest lucru i-a indus în eroare pe unii care au crezut că vrea să-și însușească beneficiile unui referendum”, a spus Bănescu.


Citește și: ULTIMA ORĂ | Purtătorul de cuvânt al Bisericii îl ironizează, fără să-l numească, pe Codrin Ștefănescu: „Am luat ce a spus aproape ca pe un compliment”, dar neagă orice conflict cu PSD

Vasile Bănescu despre preotul care amenința enoriașii că „vor arde ca grecii”, despre care a scris Libertatea: „Dezavuez total stilul acesta inchizitorial”

Vasile Bănescu, la Interviurile Libertatea: „Biserica Ortodoxă nu va accepta niciodată adopțiile făcute de cuplurile gay”

Bănescu despre contrele dintre Biserica Ortodoxă și PSD: „Sunt total artificiale”


 

Comentarii