Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > REPORTAJ/ Ziua Copilului, la Penitenciarul Jilava. Un tată și-a întâlnit copila care s-a născut când el a fost închis

REPORTAJ/ Ziua Copilului, la Penitenciarul Jilava. Un tată și-a întâlnit copila care s-a născut când el a fost închis

Ziua Copilului, la Penitenciarul Jilava. De ziua celor mici, deţinuţii de la Penitenciarul Jilava s-au jucat cu copiii lor. Zeci de prichindei au intrat pe poarta puşcăriei de la marginea Capitalei pentru a-şi întâlni taţii care, din diferite motive, au ajuns în spatele gratiilor. A fost un alt mod de a petrece 1 Iunie, Ziua Copilului faţă de cum erau obişnuiţi în libertate.

De Remus Vlad,

Curtea penitenciarului Jilava s-a dovedit neîncăpătoare pentru copiii care au venit să-şi viziteze părinţii. Emoţiile le puteai vedea la fiecare pas. Părinţii îşi îmbrăţişau cu drag pruncii şi îşi sărutau cu foc nevestele. Potrivit reprezentanţilor penitenciarului, la acest festival al copiilor care se află la prima ediţie au participat cei mai sărmani dintre deţinuţi. Cei care nu au posibilităţi materiale şi nu se pot întâlni cu familiile de foarte multe ori.

Copiii s-au jucat peste tot în curtea puşcăriei

Copiii au aruncat la ţintă, s-au jucat pe terenul de sport, au desenat şi s-au lăsat pictaţi pe faţă. Ba chiar au stat şi la un picnic cu părinţii timp de câteva ore. Ţipetele lor se auzeau de la depărtare. Dar erau ţipete de bucurie. Neastâmpăraţi, cei mici au alergat cât i-au ţinut puterile şi nu au ratat nici standul de unde puteau lua clătite care se făceau pe lor.

Şi-a întâlnit copila care s-a născut când el era închis

De ziua celor mici, deţinuţii de la Penitenciarul Jilava s-au jucat cu copiii lor. Zeci de prichindei au intrat pe poarta puşcăriei de la marginea Capitalei pentru a-şi întâlni taţii care, din diferite motive, au ajuns în spatele gratiilor. A fost un alt mod de a petrece Ziua Copilului.

Printre ei l-am găsit pe Constantin Rizoiu, un tânăr condamnat la doi ani pentru tâlhărie. O ţinea în braţe pe micuţa Ana maria, fetiţa care s-a născut în februarie, atunci când el era deja în spatele gratiilor. „Mă bucur că s-a organizat aşa ceva, că pot să o ţin în braţe pe fiica mea, pe care nu am putut să o ţin la maternitate”, a declarat pentru Libertatea deţinutul.

A stat la picnic cu fiica lui de 12 ani

De ziua celor mici, deţinuţii de la Penitenciarul Jilava s-au jucat cu copiii lor. Zeci de prichindei au intrat pe poarta puşcăriei de la marginea Capitalei pentru a-şi întâlni taţii care, din diferite motive, au ajuns în spatele gratiilor. A fost un alt mod de a petrece Ziua Copilului.

Câţiva metri mai încolo, Constantin Ciofîcă, închis trei ani pentru că a condus băut, îşi strânge la piept fiica. Pe Loredana, în vârstă de 12 ani. E bucuroasă că-l vizitează pe tati şi că poate sta cu el şi mami la un picnic. Ar mai avea un an şi ceva şi vor fi din nou împreună.

L-am întrebat cum se simte când el e în spatele gratiilor şi Ilie Năstase, prins tot băut la volan, e liber. „Legea ar trebui să fie pentru toţi, dar asta e. Cei cu bani scapă întotdeauna”, e concluzia amară a bărbatului.

Close
Închide
  Close