MENIU CAUTĂ
17 Mai. 2018 11:35 , de Cristina Sterian

Defilare impresionantă la Buzău. Sute de militari au făcut paradă cu torțe de Ziua Eroilor

Distribuie

De Ziua Eroilor, Buzăul este punctul zero al manifestărilor menite a-i cinsti pe  cei care s-au jertfit pentru patrie, de-a lungul vremii. Aici va avea loc astăzi cea mai mate defilare internațională la care vor putea fi văzuți aproape 1000 de militari români și străini. Manifestări religioase și militare dar și momente inedite vor fi puse în scenă la evenimentul anului la care sunt așteptați mii și mii de buzoieni, dar și oficialități ale statului, ambasadori, șefi militari români și străini și capi ai bisericilor.  

Printre cei așteptați la Buzău sunt președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea, ministrul Apărării Mihai Fifor și cel al Agriculturii Petre Daea, parlamentari din toată țara, 13 delegații străine, ambasadorul Marii Britaniei si Irlandei de Nord, ambasadorul Turciei, toate țările prin reprezentanți care au eroi îngropați în cimitirul eroilor din Buzău.

Aseară, in preambulul manifestarilor de astăzi, militari din cinci țări au defilat cu torțe aprinse pe străzile orașului Buzău în deschiderea manifestărilor prilejuite de comemorarea Zilei Eroilor și împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

În total, 400 de militari din armatele României, Republicii Moldova, Bulgariei, Italiei și Austriei au defilat cu torțe aprinse din centrul municipiului Buzău până la Cimitirul Eroilor, cel mai mare cimitir în care sunt îngropați peste 8000 de militari căzuți pe câmpul de luptă în Primul Război Mondial.  Peste 7000 de buzoieni au asistat emoționati la eveniment.

Astazi, manifestările dedicate Zilei Eroilor continuă la Buzău cu reinaugurarea Cimitirului Eroilor și cu o mare paradă militară internațională care va fi   deschisă de detașamentul militarilor din Austria, urmați de soldații din Bulgaria, Germania, Italia, Republica Moldova și cei ai Marii Britanii.

Militarilor de la sol li se vor alătura și aeronavele care vor survola Calea Eroilor. Vor brăzda cerul avioanele de tip Mig-21 Lancer, o celulă de avioane Eurofighter aparținând Forțelor aeriene ale Marii Britanii și cunoscutul avion IAR-99 Șoim aparținând bazei aeriene Boboc din Buzău. Surpriza aeriană o reprezintă elicopterul IAR 316 B Alouette, din care mai mulți militari vor arunca garoafe roșii în semn de recunoștintă pentru miile de eroi înmormântați în Cimitirul Eroilor.


Citește și: VIDEO / Mesajul parohului Bisericii 'Dintr-o zi', Vasile Ioana, de Înălțare: Domnul să vă dăruiască puterea să vă înălțați din noroiul păcatului în înaltul cerului


 

Loading...
Comentarii