MENIU CAUTĂ
08 Mai. 2018 15:05

Demisie în bloc a celor 40 de medici de la UPU a Spitalului Județean Oradea. A demisionat și șeful secției

Distribuie

Demisie în bloc a celor 40 de medici de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Oradea. A demisionat și șeful secției, dr. Hadrian Borcea, în contextul plafonării sporurilor și a recentelor proteste din sistemul sanitar și a anunțatei greve generale.

Șeful secției, medicul Hadrian Borcea, spune că și cei 70 de asistenți ai Unității de Primiri Urgențe ar putea demisiona, doctorul neexcluzând posibilitatea unor demisii în bloc și la alte spitale din țară, notează Hotnews.

Borcea precizează că acordarea unor stimulente din fondurile proprii ale spitalelor este doar temporară și că în momentul terminării banilor nemulțumirile vor fi din partea tuturor medicilor, nu doar a celor din sectorul de urgențe.

Șeful secției mai spune că demisiile medicilor de urgență vor rămâne definitive în cazul în care nu se găsesc soluții și menționează că medicii sunt nemulțumiți nu pentru scăderea salariilor,  ci pentru nerespectarea principiului privind acordarea sporului de condiții grele de muncă.

Demisia lui Hadrian Borcea a devenit efectivă luni dimineță, la ora 8:00, în timp ce demisiile colegilor săi vor deveni efective lunea viitoare, tot la ora 8:00.

Medicul Hadrian Borcea a explicat că și-a înaintat demisia vinerea trecută, cu preaviz de o zi.

Cei 40 de medici demisionari în bloc sunt medici ai Unității de Primiri Urgențe, cu excepția rezidenților, care nu au demisionat pentru că ar fi ieșit din programul de pregătire.

Marți, la Guvern, au loc negocieri între sindicaliștii din sănătate și Executiv. La negocieri participă premierul Viorica Dăncilă, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Vineri, este anunțată grevă generală în întreg sistemul sanitar.

La începutul acestei săptămâni, angajații din sănătate, în special asistente și infirmiere, au desfășurat o grevă de avertisment de două ore, la nivel național.

Citește și: Bătrânii vor fi îngrijiți la domiciliu de asistenți sociali. Beneficiari vor fi peste 300.000 de vârstnici dependenți

Loading...
Comentarii