Deși au trecut doar câteva luni de la ordonanța de urgență prin care s-au înăsprit pedepsele pentru șoferii vitezomani și agresivi, Comisia de Transporturi din Camera Deputaților a decis să relaxeze mai multe sancțiuni.

De exemplu, dacă noile reglementări vor intra în vigoare, un șofer care circulă cu 200 km pe oră pe autostradă va scăpa cu o amendă de 650 de lei, în loc să îi fie suspendat permisul de conducere pentru 4 luni.

„Această ordonanță care înăsprea, pentru niște infracțiuni foarte grave în regimul circulației rutiere, pedepsele, a fost ciopârțită de Comisia de Transporturi, de majoritatea PSD-PNL-UDMR. Cineva care a avut permisul suspendat pentru faptă foarte gravă, conducea beat cu 150 km la oră printr-un oraș, 15 zile, cât primește dovadă de circulație, poate săvârși oricâte altfel de contravenții”, a spus președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, șef al Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților.

Pentru ca modificările aduse de deputații din Comisia de Transporturi să intre în vigoare trebuie să fie votate și în plenul Camerei.

Potrivit datelor oficiale, se estimează că 20.000 de persoane au murit în 2021 în accidente rutiere, ceea ce înseamnă o creștere cu 5% față de 2020. Obiectivul global este reducerea la jumătate până în 2030 a numărului de decese provocate de accidentele rutiere, potrivit Comisiei Europene.

Cele mai sigure drumuri sunt în Suedia, iar România a raportat cea mai mare rată de decese din cauza accidentelor rutiere în 2021, arată datele oficiale.

Urmărește-ne pe Google News