De Livia Ispas,

Deși pedepsele pentru evaziune fiscală și falsificarea sau substituirea de produse vătămătoare sănătății ajung și la 8 ani de închisoare, în ultimele zile, polițiștii prind tot mai multe persoane și chiar și firme care fac astfel de fapte.

Numai în ultimele două zile au fost deschise trei dosare penale, după percheziții la firme și persoane din județele Prahova, Argeș și Ilfov și au fost date amenzi de 15.000 de lei.

Anchetele sunt pentru evaziune fiscal, faptă pentru care pedeapsa este de la 2 la 8 ani de închisoare, și falsificare sau substituire de alimente ori alte produse, pentru care pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la 3 ani sau amendă.

Polițiștii au confiscat, luni și marți, 2.892 de recipiente de plastic de câte 500 ml, ce aveau etichete de alcool sanitar, dar care ar conține, de fapt, dezinfectat de parbriz sau diluant.

”Există suspiciunea că nu reprezintă în realitate un produs sanitar, întrucât datele menționate pe etichetă nu corespund realității. Totodată, produsul nu are un miros specific spirtului medicinal sau unui alcool sanitar, ci emană un miros puternic asemănător diluantului, existând astfel riscul de a pune în pericol sănătatea consumatorilor”, potrivit Poliției Române.

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea
Recomandări

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea

 

Anchetatorii aveau informații că o firmă și mai multe persoane din județul Prahova pun în sticle de 500 de ml cu eticheta ,,Alcool sanitar – dezinfectant pentru uz extern” diluent de mașină.

După ce luni au fost făcute mai multe percheziții în Argeș și Ilfov, marți dimineață, polițiștii de la investigarea Criminalității Economice din Prahova au descins la un punct de lucru din Ploiești al unei firme și la locuințele unor persoane din comuna Filipeștii de Târg.

La percheziții au fost găsite 40 de sticle de 500 ml cu etichetă de alcool sanitar, 13 sticle de 500 ml neetichetate și 244 de pet-uri de câte 5 litri cu soluție de parbriz.

Trei persoane sunt audiate acum la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.

”Când te crezi chimist și încerci să reinventezi spirtul… din lichid de parbriz”, a scris Poliția Română pe Facebook despre aceste dosare penale deschise celor care încearcă să profite de situația actuală și reproduc alcoolul sanitar pentru a-l vinde.

”Cumpărați doar din farmacii sau locațiile autorizate!”, atenționează Poliția Română.

Citeşte şi:

92 de angajați ai Spitalului Suceava au fost infectați cu COVID-19, anunță SANITAS

COVID-19 versus gripă: Un profesor de terapie intensivă explică de ce nu pot fi comparate cele două

Medic despre haosul din spitalul contaminat de coronavirus: ”Cred că Suceava va deveni Lombardia României”. Procurorii au deschis dosar penal

Imaginile babiloniei de la Suceava. Zeci de cadre medicale se înghesuie la coadă la testare. ”Ne-au chemat la 7:30 și au început testarea pentru COVID-19 la 9:50”

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate