MENIU CAUTĂ

Dezvăluiri incredibile despre hackerul român TinKode! Şi-a luat cu greu Bac-ul, dar a speriat Pentagonul!

Distribuie

apartamentNASA, Pentagonul, Marina Regală Britanică, MySQL, YouTube, Yahoo, Agenţia Spaţială Europeană şi Kaspersky nu ştiu cine este Răzvan Manole Cernăianu, dar cu toţii au avut bătăi de cap cu cealaltă identitate a sa, din viaţa virtuală: TinKode. Tânărul, care a fost reţinut, marţi, pentru că a spart serverele Pentagonului, are 20 de ani, iar când nu e haiduc pe internet, este student abia în anul I. Pentru că a fost repetent în liceu, băiatul a dat Bac-ul abia în toamna anului trecut, apoi s-a înscris la Facultatea de Matematică-Informatică din Timişoara. Culmea, Răzvan nu a fost admis printre primii, ci a avut media 7,17 şi beneficiază de o bursă socială, iar în prima sa sesiune are deja o notă de 4 la examenul de matematică.

Mama lui ştia ce face?

Mai mult, deşi abilităţile sale au pus în încurcătură companii ultracunoscute din lume, TinKode are la informatică doar nota 8. Băiatul nu a ieşit cu nimic în evidenţă printre colegii săi, iar ultima iubită a avut-o în urmă cu doi ani, acasă, la Drobeta-Turnu Severin. Băiatul a fost crescut de mama sa, după ce tatăl lui a murit, iar potrivit vecinilor familiei Cernăianu, se pare că femeia, pensionată pe caz de boală, ar fi ştiut cu ce se ocupa Răzvan.
La începutul anului trecut, după ce a spart serverele Agenţiei Spaţiale Europene, TinKode a povestit pentru Libertatea că prin tot ceea ce face nu vrea să provoace pagube. ”Nu vreau să fur de la alţi oameni, ştiu ce înseamnă să munceşti pentru nişte bani în România. Pentru mine e doar un hobby, nu provoc pagube… poate doar de imagine”, spunea atunci Răzvan. Băiatul a primit, ieri, mandat de arestare pentru 29 de zile.

Uite ce s-a ales de alţi haiduci virtuali!

robert„Iceman” va plăti mari despăgubiri la NASA
Robert Butyka (foto), 25 de ani, cunoscut mai bine ca „Iceman”, clujeanul care a pus pe jar NASA la finele anului 2010, după ce i-a spart serverele, a fost condamnat, la jumătatea lunii acesteia, la 3 ani de închisoare cu suspendare. Cu toate acestea, într-un proces civil, reprezentanţii NASA cer despăgubiri de peste 500.000 de dolari. „Nu am vrut să le fac rău, am vrut doar să-mi demonstrez mie că pot… eu am doar nouă clase”, a spus Robert.
Avea două clase şi calculator luat pe datoriemarius
În iunie 2010, Marius Relu Bălan (foto), un hacker de 20 de ani, din Dumbrăveni, Suceava, a infectat serverele mai multor companii cu viruşi şi apoi le-a cerut firmelor respective bani pentru a le scăpa. Toate acestea, deşi avea doar două clase şi un calculator cumpărat de mama sa pe datorie. Băiatul a scăpat numai cu o amendă.
gabrielS-a apucat de şcoală în puşcărie, în Italia
Gabriel Bogdan Ionescu (foto), un băiat de 22 de ani din Craiova, Dolj, a ajuns în puşcărie, în Italia, după ce, împreună cu alţi hackeri, ar fi înşelat Poşta din Peninsulă cu peste 200.000 de euro. Şansa i-a surâs însă, chiar după gratii! Ionescu a fost condus de gardieni în sala de examen pentru admiterea la Politehnica din Milano, unde, culmea!, a intrat primul!
 
 

Băse, îi angajezi tu?

„Avem atâţia hackeri talentaţi, care ar putea fi folosiţi pozitiv”, a declarat, recent, Traian Băsescu.
 

Comentarii