De Ioana Tomescu,

Procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, este cel care ceruse instanței să blocheze plecarea din țară a Sorinei. Însă Judecătoria Slatina a decis că Sorina poate pleca în SUA, împreună cu familia adoptivă.

Decizia legată de plecarea din țară a Sorinei a fost plimbată între tribunale, Judecătoria Slatina fiind a cincea instanță chemată să soluționeze cauza.

Bogdan Licu făcuse și o cerere de revizuire a adopției, care însă a fost respinsă de Curtea de Apel Craiova.

Cazul Sorinei a ajuns în atenția publică la finalul lunii iunie, după ce fetița a fost luată cu forța din casa asistenților maternali care au crescut-o.

Procurorul, însoţit şi de un psiholog şi un asistent social de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj, a descins cu mascaţii la familia respectivă pentru a efectua o percheziţie domiciliară, pe motiv că fetiţa era adoptată de familia, iar asistentul maternal nu mai avea dreptul să o deţină pe Sorina.

În imaginile înregistrate de soţul asistentei maternale apare fetiţa de 8 ani, care plânge şi se zbate, iar la un moment dat fetița este târâtă de către procurorul care a coordonat intervenția.

Procurorul, Maria Pițurcă, este cercetată de Secția Specială.

Citeşte şi:

Povestea Sorinei, fetița de 8 ani luată cu mascații de la familia de asistenți maternali. 5 ani n-a vrut-o nimeni, acum două familii se bat pe ea!

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”
GSP.RO

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări
HOROSCOP

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări