Mergi direct la conținut »
DIICOT anunță că nu are în lucru niciun dosar privind presupusa tentativă de omor a lui Liviu Dragnea
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > DIICOT anunță că nu are în lucru niciun dosar privind presupusa tentativă de omor a lui Liviu Dragnea

DIICOT anunță că nu are în lucru niciun dosar privind presupusa tentativă de omor a lui Liviu Dragnea

Procurorii DIICOT au precizat că pe rolul parchetului nu există o cauză cu privire la eventuala tentativă de omor a lui Liviu Dragnea. Liderul PSD a afirmat că la DIICOT este un dosar în care unii martori au vorbit despre tentativa sa de omor, relatează Mediafax.

De Răzvan Mihalașcu,

Precizările reprezentanților Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism vin în contextul în care președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că la DIICOT există un dosar în care apare numele său. Acesta ar avea la bază declarația mia multor persoane care au vorbit despre cine finanțează mișcările de stradă și despre tentativa de asasinare a liderului PSD, conform Mediafax.

„La DIICOT e o declaraţie care vorbeşte despre aşa ceva. Nu e a mea. A cuiva care a spus cu subiect şi predicat. Dar nu se va întâmpla nimic. Cât timp e acest regim vorbim degeaba. Dacă vreodată, sper să ajungem în ţara asta să iasă la inveală adevărul o să consideraţi că tot ce a fost în emisiunea dumneavoastră au fost glumiţe. Dacă o să iasă la iveală o să vă îngroziţi. Nu mai sunt la aceeaşi intensitate, dar încă mai e”, a declarat Liviu Dragnea, duminică, la România TV.

Președintele PSD a explicat că una dintre persoanele care a făcut declaraţii în dosarul de la DIICOT a fost ameninţată, motiv pentru care susține că întreaga poveste ridică semne de întrebare. Dragnea a precizat, însă, că nu nu ştie dacă informaţia este reală.

„Nu dosarul meu. Da, apare numele meu. E un dosar generat de o declaraţie a cuiva, cred că sunt doi sau trei, care au spus lucruri dovedite despre toate aceşte mişcări. Cine finanţează, cum au fost finanţate pentru toate aceste mişcări în România. Şi spunea ce se intenţiona să se facă. Am înţeles că ar fi fost şi puţin ameninţat. Şi stai şi te întrebi. În dosarul cu Doina Pană nu se întâmplă nimic. Dosarul acesta. Nu se întâmplă nimic. Altfel cum. Bun. Poate toată lumea e de bună credinţă şi suntem noi suspicioşi. Dar dacă nu e aşa. Nici măcar nu ştiu dacă e reală (informaţia – n.r.)”, a conchis Dragnea.

În august 2018, Liviu Dragnea a afirmat că a existat o tentativă de asasinat la adresa sa. Liderul PSD a menționat că patru cetăţeni străini au venit în România cu acesta scop, la iniţiativa unui om celebru în lume.

La acea vreme, reprezentanții Serviciului Român de Informații au precizat că nu au primit nicio sesizare din partea președintelui Camerei Deputaților care să aibă legătură cu „o presupusă amenințare”. De asemenea, și Parchetul General și DIICOT au precizat că nu a existat un dosar în care să fie cercetate faptele relatate de Liviu Dragnea.


Citește și:

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2019 | Barometrul Academiei Române: Peste 39 la sută dintre români vor merge „sigur” la vot

Close
Închide
  Close