De Livia Lixandru,

Fata a avut lacrimi în ochi în timpul discursului ei înflăcărat,  în care și-a arătat revolta împotriva liderilor lumii, cărora le-a reproșat că îngroapă viitorul unor generații când ignoră avertismentele comunității științifice legate de încălzirea globală.

Organizaţia Naţiunilor Unite găzduieşte un Summit pentru Acţiuni Climatice în prima zi a Adunării Generale, în care zeci de lideri mondiali îşi prezintă măsurile pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon din ţările lor.

„Suntem la începutul unei dispariţii în masă şi tot ce puteţi face este să vorbiţi despre bani şi să spuneţi basme despre o creştere economică eternă”, a declarat adolescenta suedeză la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, potrivit Mediafax.

„Cum îndrăzniţi?”, a adăugat Thunberg.

Mi-aţi furat visele şi copilăria cu cuvintele voastre goale – şi totuşi, sunt unul dintre norocoşi. Oamenii suferă, oamenii mor

Greta Thunberg

Cu ocazia unei conferinţe de presă de peste culme, Thunberg şi ceilalţi copii care s-au alăturat petiţiei şi-au exprimat frustrarea neplăcută de lipsa de urgenţă manifestată de liderii mondiali în lupta împotriva schimbărilor climatice.  „Mesajul pe care vrem să-l transmitem este că ne-am săturat”, a adăugat Thunberg.

Greta Thunberg, nominalizată la premiul Nobel pentru Pace

Greta Thunberg este fondatoarea mișcării protestelor studenților pentru climă și a devenit o inspirație pentru o mișcare internațională care luptă împotriva schimbărilor climatice.

În luna martie a acestui an, ea a fost nominalizată de trei parlamentari norvegieni la Premiul Nobel pentru Pace.

„Am propus-o pe Greta pentru că, dacă nu facem nimic pentru a împiedica schimbările climatice, acestea vor fi cauza războaielor, conflictelor și a (crizei) refugiaților”, a declarat parlamentarul socialist norvegian Freddy Andre Ovstegard pentru agenția AFP, citată de BBC.

Citeşte şi:

Un copil ucis pentru că s-a speriat de cărăbuşi! Crime șocante din România în care cadavrele victimelor au fost arse. Cum au fost dovediţi autorii şi ce pedepse au primit

EXCLUSIV | „A fost condamnat și internat într-un stabiliment psihiatric după ce a hărțuit femei!”. O fostă logodnică a criminalului olandez a vorbit cu Libertatea

Au legat termopanele cu lanțuri și au plecat! S-au speriat după ce presa a scris despre „tunul” de 13 milioane de euro dat la Primăria Sector 5 pentru blocuri

Horoscop 4 aprilie 2020. Săgetătorii au șansa de a avea o zi frumoasă
HOROSCOP

Horoscop 4 aprilie 2020. Săgetătorii au șansa de a avea o zi frumoasă