MENIU CAUTĂ
, de Elvira Gheorghiță

LIVE VIDEO. Medicul Radu Țincu a vorbit la Interviurile Libertatea LIVE despre intoxicațiile cu ciuperci

Distribuie

Doctorul Radu Țincu, medic primar la Clinica de Terapie intensivă Toxicologie a Spitalului Clinic de Urgență Floreasca, vorbește la Interviurile Libertatea LIVE, de la ora 14:15 despre intoxicațiile cu ciuperci, în condițiile creșterii numărului celor care ajung la spital în stare foarte gravă.

Sunt zeci de cazuri de persoane internate în spitale, inclusiv la Spitalul Floreasca, cu intoxicație cu ciuperci și alte care  și-au pierdut viața.

În ultima perioadă a plouat foarte mult și producția de ciuperci a fost pe măsură. Numai că în România sunt 50 de specii de ciuperci ortăvitoare, iar numărul acestora este în creștere.

De aceea medicul  Radu Țincu trage un semnal alarmă cu privire la consumul de ciuperci din pădure și riscurile la care ne expunem mâncând ciuperci din surse neutorizate.

Medicul va explica simptomele intoxicației cu ciuperci care se clasifică în funcție de perioada de incubație a tipului de ciuperci care provoacă intoxicația.

Ținând cont că în jur de 90% din intoxicațiile cu aceste ciuperci sunt mortale, aceasta  demonstrează, pe de o parte gravitatea acestor intoxicații, iar pe de altă parte, fiind vorba de intoxicatii vechi datorită perioadei lungi de incubație și ineficiența măsurilor terapeutice ce se impun.

În acest context, medicul Țincu va explica în ce constă tratamentul intoxicației cu ciuperci și cât de repede trebuie administrat.

Citește mai multe despre Interviu, medic și terapie intensivă pe Libertatea.

Comentarii