Mergi direct la conținut »
Un al doilea bărbat a fost arestat pentru distribuirea imaginilor video filmate de atacatorul din Noua Zeelandă
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Un al doilea bărbat a fost arestat pentru distribuirea imaginilor video filmate de atacatorul din Noua Zeelandă

Un bărbat de 44 de ani a fost reținuț de poliție după ce a distribuit imaginile video pe care atacatorul care a ucis cel puțin 49 de persoane la două moschei din Christchurch le-a filmat şi difuzat în direct pe Facebook. 

De Andreea Radu,

Philip Arps, 44 de ani, a fost arestat marţi, la patru zile după atacul care s-a soldat cu 49 de morţi şi zeci de răniţi. El a fost inculpat pentru două capete de acuzare pentru difuzarea de conţinuturi inacceptabile şi a fost plasat în detenţie provizorie. El va compărea din nou la 15 aprilie, potrivit Agerpres.

De asemenea, autoritățile au reținut un tânăr de 18 ani. Acesta a fost inculpat luni, de acelaşi tribunal din Christchurch, pentru distribuirea imaginilor video.

Justiţia nu a autorizat publicarea numelui acestui bărbat, urmărit de asemenea pentru că a postat online o fotografie a moscheii Al-Nour din Christchurch cu menţiunea „ţintă lovită” şi pentru incitare la violenţă. Fiecare cap de acuzare este pasibil de 14 ani de închisoare.

Brenton Tarrant, bărbatul de 28 de ani care a intrat, vineri, în moscheea Al Noor și moscheea Linwood de pe Linwood Avenue și a deschis focul, a filmat întregul atac cu o cameră GoPro atașată unei caschete pe care o purta, și a transmis atacul live pe Facebook. Un video grafic de 17 minute a fost distribuit pe rețelele de socializare.

Autoritățile l-au arestat pe Tarrant și alte trei persoane, doi bărbați și o femeie. Polițiștii încearcă să stabilească gradul implicării celorlalte trei persoane în atac.


Avocatul iranianului suspectat de DIICOT că a vrut să vândă inventarul Tezaurului României unor milionari ruși își apără clientul: «A vrut să-l dea statului și să fie despăgubit»


 

Close
Închide
  Close