Arestat de poliția neozeelandeză, tânărul a fost inculpat pentru incitare la violenţă pentru distribuirea transmisiunii live a tragediei din moscheile Al Noor şi Linwood şi pentru publicarea unei fotografii cu unul dintre lăcaşele musulmane de cult cu menţiunea „ţintă atinsă”.

Potrivit legislației Noii Zeelande, el riscă până la 14 ani de închisoare, iar judecătorii au refuzat eliberarea sa pe cauțiune.

Cel puțin 50 de persoane au fost ucise, dintre aceștia, 41 la Moscheea Masjid Al Noor, șapte la Moscheea Linwood Masjid și două la spital.

Alte 48 de persoane au fost transportate la spital cu răni, dintre aceștia 20 sunt în stare critică.

Unul dintre atacatori a transmis atacul mortal pe Facebook, folosind un GoPro atașat pe cascheta pe care o purta atunci când a intrat în moscheeaAl Noor, acolo unde, potrivit martorilor, se aflau în jur de 300 de persoane la rugăciune

Australianul de 28 de ani Brenton Tarrant, suspectul atacului asupra a două moschei din localitatea neo-zeelandeză Christchurch, soldat cu 50 de morţi, a apărut sâmbătă în faţa instanţei, care l-a acuzat de crimă.


Citește și: Eroul din Noua Zeelandă! Povestea bărbatului care l-a pus pe fugă pe atacator în cea de-a doua moschee și a salvat zeci de vieți


 

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat
GSP.RO

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu
HOROSCOP

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu