De Andreea Radu, Luni, 24 iunie 2019, 18:30

UPDATE – ora 18:30: Sorin Chiriac (foto), acuzat că a împușcat două persoane duminică seară, a fost reținut pentru 24 de ore. Bărbatul de 32 de ani urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Sorin Chiriac, în momentul în care a fost prins de polițiști. sursă foto: Bună Ziua Iași

Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului Tribunalului Iași, a declarat că bărbatul de 32 de ani a încercat să îl omoare pe tatăl fostei sale prietene.

„Inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de omor calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi a infracţiunii de uz de armă letală fără drept, urmând a fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă”, a precizat Mihaela Apostol, conform Agerpres.

Anchetatorii susțin că scandalul dintre tânăr și tatăl fostei sale iubite a fost declanșat pe fondul consumului de alcool, precum și al unor neînțelegeri mai vechi. În drum spre casă, tânărul a mai împuşcat un consătean, care i-a ieşit în drum.

„În seara zilei de 23 iunie 2019, în jurul orei 22,30, inculpatul Sorin Chiriac, în vârstă de 32 de ani, s-a deplasat la locuinţa fostei prietene din satul Tabăra, comuna Bivolari. Pe fondul de băuturi alcoolice şi ca urmare a unor neînţelegeri anterioare inculpatul a executat două focuri cu armă letală în direcţia tatălui acesteia, în vârstă de 50 de ani, provocându-i leziuni la nivelul arterei femurale drepte, care i-a pus în primejdie viaţa. Ulterior, în drum spre casă, inculpatul a executat un foc de armă în direcţia altui consătean, în vârstă de 31 de ani, căruia i-a produs leziuni la nivelul labei piciorului stâng, fără a-i pune în primejdie viaţa”, a declarat prim-procurorul Parchetului Tribunalului Iaşi, pentru sursa citată.

UPDATE – ora 15.35: În urma interogării suspectului Sorin C., anchetatorii au aflat că una dintre victime este tatăl iubite sale.

Potrivit cercetărilor, în jurul miezului nopții, Sorin C. a mers la casă iubitei pentru a-i reproșa acestaia că intenționează să plece din țara. A fost întâmpinat de tatăl feței, pe care l-a împușcat cu o armă cu bile în zonă abdomenului.

Ulterior, el a plecat cu armă spre casă și a mai împușcat, în picior, un bărbat care se află la o petrecere. În acest caz, nu se cunoaște deocamdată motivul faptei sale. Andrei C. a fost prins înainte de a fugi din țara.

Polițiștii au fost sesizați, azi-noapte, la numărul de urgență 112 cu privire la faptul că un tânăr a rănit cu o armă de foc doi bărbați.

Cele două victime au fost transportate la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, iar unul dintre bărbaţi a fost dus direct în sala de operaţii, pentru că glonţul i-a atins artera femurală.

„Un bărbat în vârstă de 52 de ani era împuşcat în partea superioară a piciorului, fiindu-i atinsă artera femurală. Era în şoc hemoragic. Echipajul de pe autospeciala de Terapie Intensivă Mobilă l-a intubat şi dus direct în sala de operaţie a Clinicii de Chirurgie a Spitalului Sfântul Spiridon. Cea de-a doua persoană, un bărbat în vârstă de 30 de ani, a fost împuşcată în picior, rana nepunându-i viaţa în pericol”, a declarat presei medicul Ovidiu Popa de la UPU Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.

Suspectul în acest caz a fost prins de poliţişti. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, este vorba de un bărbat de 32 de ani, care a fugit imediat după ce şi-a împuşcat vecinii, notează Mediafax.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii de tentativă la omor, lovire sau alte violenţe și nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, a transmis IPJ Iaşi, potrivit Agerpres.


Mama adoptivă a Sorinei: „Ne-a povestit că o învățau cum să se comporte, să refuze să plece”. Ce spune despre imaginile de vineri