MENIU CAUTĂ
09 Sep. 2018 14:28

Doi britanici și-au creat un nepot folosind sperma copilului lor mort

Distribuie

Un cuplu de britanici cu o avere impresionantă a folosit sperma copilului lor mort într-un accident auto pentru a-și crea un nepot.

Cei doi au  luat decizia de a cultiva sperma fiului lor, după ce acesta (singurul lor copil) a fost ucis într-un accident de motocicletă în urmă cu trei ani.

Fiindcă nu aveau voie să folosească lichidul seminal în Marea Britanie, sperma a fost înghețată și trimisă în Statele Unite. Acolo, britanicii au ales o selectare a genului pentru a crea un băiat. Cei doi au mai plătit o mamă surogat, scrie Daily Mail.

Băiatul are acum trei ani și trăiește cu bunicii lui în Marea Britanie. Se crede că acesta este singurul caz de acest gen înregistrat în Marea Britanie și ridică îngrijorări etice. Chiar și doctorul implicat în acest caz, specialistul David Smotrich, a admis că acest caz este cel puțin neobișnuit.

Totodată, având în vedere că tânărul decedat, Patrick McMullan, nu și-a dat acordul formal să i se folosească sperma după moarte, experții legali arată că cei implicați în procesul de prelevare din Marea Britanie pot întâmpina probleme legale.

Cazuri asemănătoare au mai fost înregistrate în India, Australia și SUA.


CITEȘTE ȘI: Plasturele cu GPS a fost inventat de șase eleve din Toplița. Inedita invenția a ajuns până la Regele Belgiei


FOTO: PIXABEY

Citește mai multe despre Copii pe Libertatea.

Comentarii