Mergi direct la conținut »
Doi dintre puii ursoaicei care ar fi atacat un tânăr la Băile Tușnad au fost loviți de tren. Animalul va fi dus în rezervația de la Zărnești
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Doi dintre puii ursoaicei care ar fi atacat un tânăr la Băile Tușnad au fost loviți de tren. Animalul va fi dus în rezervația de la Zărnești

Doi dintre puii ursoaicei care ar fi atacat un tânăr la Băile Tușnad au fost loviți de tren. Animalul va fi dus în rezervația de la Zărnești

Doi dintre puii ursoaicei care ar fi atacat un tânăr în stațiunea Băile Tușnad au fost loviți de tren miercuri seară. Pentru că exista riscul ca ursoaica să devină agresivă din cauza pierderii puilor, va fi dusă în rezervația de urși de la Zărnești, județul Brașov.

Potrivit comisarului şef adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu, Robert Szep, citat de Agerpres, doi dintre cei trei pui ai ursoaicei au fost loviți de tren, iar ea a fost văzută în timp ce âi căuta în zona respectivă, în apropierea locului de desfăşurare a Universității de Vară de la Băile Tuşnad.

În ultimele două săptămâni, ursoaica ar fi atacat doi bărbați, ultimul în cursul serii de marți, la sfârșitul unui concert care avea loc în stațiune.

În urma aprobării obținute de către autoritățile județene de la Ministerul Mediului privind relocarea animalului, acesta va fi dus în rezervația de urși de la Zărnești.

Autoritățile județene susțin că mutarea ursoaicei era necesară în condițiile în care deja a atacat de două ori și pentru că își pierduse puii și putea deveni și mai agresivă.

Ursoiaca și puiul rămas urmează să fie capturați în cursul zilei de joi și relocați în sanctuarul de la Zărneşti.

„Am securizat zona în timpul nopţii cu jandarmii, pentru evitarea situaţiei în care ursoaica se întorcea şi devenea agresivă. (…) Nu s-a putut interveni noaptea, pentru că nu era sigur că poate fi găsită sau, dacă era tranchilizată, nu se ştia unde poate fugi şi exista riscul să devină agresivă, fiind aproape de tabără”, a explicat Robert Szep.

Citește și: CORESPONDENȚĂ LIBERTATEA DIN RAFINA, GRECIA | Satul care a ars în proporție de 80%. Peste 30 de oameni au murit și jumătate din case au ars

Close
Închide
  Close