Mergi direct la conținut »
UPDATE/ Patru mineri au murit și alți 26 sunt dați dispăruți într-un accident minier în Rusia
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > UPDATE/ Patru mineri au murit și alți 26 sunt dați dispăruți într-un accident minier în Rusia

UPDATE/ Patru mineri au murit și alți 26 sunt dați dispăruți într-un accident minier în Rusia

Tragedie într-o mină de cărbune din Rusia. Doi mineri au murit, alți 28 sunt dați dispăruți după surparea unei galerii mină din localitatea Severnaia, situată în Vorkuta (regiunea Komis), în nordul Rusiei.

De Andreea Ciocanel,

UPDATE 10.10: Patru persoane au murit în surparea galeriei miniere şi alte 26 sunt căutate în continuare, a precizat, vineri, un purtător de cuvânt al comisiei de investigaţie.

Echipele de salvare au confirmat cel puțin doi morți, au evacuat 80 de mineri din galeria subterană și încearcă să îi găsească pe minerii care lipsesc a precizat compania Vorkutaugol într-un comunicat. Potrivit autorităților, mina aflată în apropiere de Vorkuta, localitate din Arctica rusă, la aproape 2.000 de kilometri nord-est de Moscova, s-a prabusit joi dupa-amiază, însă nu au explicat cauzele exacte. „Sperăm că nu vor mai fi și alte victime. Facem tot ce ne stă în putință să îi evacuăm cât de repede posibil pe minerii rămași în mină”, a declarat directorul general al Vorkutaugol, Vadim Șablakov, într-un comunicat.
Cunoscut pentru condițiile meteorologice extreme, orașul Vorkuta a adăpostit în epoca stalinistă mai multe lagăre de muncă forțată unde zeci de mii de deținuți politici au fost obligați să muncească în mine.

Close
Închide
  Close