Mergi direct la conținut »
Încă două focare de pestă porcină africană confirmate în Buzău. Mai mulți porci au fost deja eutanasiați
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Încă două focare de pestă porcină africană confirmate în Buzău. Mai mulți porci au fost deja eutanasiați

Încă două focare de pestă porcină africană confirmate în Buzău. Mai mulți porci au fost deja eutanasiați

Prezenţa virusului Pestei Porcine Africane (PPA) a fost confirmată la porcii din două gospodării, în localităţile Scurteşti, comuna Vadu Paşii, şi Gura Dimienii, comuna Beceni, județul Buzău, a anunţat joi seara, Instituţia Prefectului Buzău.

De Dragoș Tănase,

În urma confirmării diagnosicului de către laboratorul Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, serviciile veterinare au intervenit şi au instituit imediat măsurile aplicabile în cazul diagnosticării unui focar de PPA.

„Gospodăriile respective au fost plasate sub supraveghere oficială, s-a realizat dezinfecţia, au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport, a fost dispusa uciderea porcinelor în una dintre cele două gospodării, precum şi ecarisarea carcaselor”, a precizat sursa citată.

La această dată, în judeţul Buzău sunt şapte focare din exploataţii non-profesionale declarate în trei comune – Beceni, Balta Albă şi Vadu Paşii, precum şi un caz la un mistreţ pe raza fondului de vânătoare 41 Beceni. Primul focar de pestă porcină în Buzău. a fost semnalat în urmă cu doar o săptămână.


Citește și… Cronică de film: comedia „Holmes & Watson”, un banc sec care nu se mai termină


 

Close
Închide
  Close