De Mihai Niculescu,

Sfântul Scaun a anunţat marţi trimiterea în instanţă a doi preoţi italieni pentru presupuse abuzuri sexuale care s-ar fi produs într-un seminar care se află în incinta Vaticanului, relatează AFP și Agerpres.

„Promotorul justiţiei la Vatican (echivalentul Parchetului laic, n.r.) a cerut marţi trimiterea în judecată a preotului Gabriele Martinelli, sub acuzaţia de abuzuri sexuale care ar fi avut loc în seminarul Pie X înainte de 2012, şi a preotului Enrico Radice pentru complicitate”, a precizat Vaticanul într-un comunicat.

„Ancheta a fost deschis în 2017 în urma informaţiilor publicate de presă” pentru fapte care ar fi fost comise când Gabriele Martinelli era seminarist şi Enrico Radice rector al seminarului Pie X, a adăugat Sfântul Scaun.

Comunicatul precizează că trimiterea în judecată a celor doi preoţi a fost decisă pe 16 şi 17 septembrie.

Presupusul agresor, Gabriele Martinelli, seminarist în vârstă de 21 de ani la momentul producerii faptelor, a fost hirotonisit preot în 2017.

Seminarul Pie X se află la câţiva paşi de reşedinţa Papală Sfânta Marta.

Seminarul formează minori care devin copii de cor în basilica Sfântu Petru şi activează în cadrul ceremoniilor religioase.

Potrivit media italiene, unul dintre seminarişti, coleg de cameră al uneia dintre victime, a declarat că a fost martor la zeci de agresiuni sexuale.

Împreună cu alţi doi seminarişti, el l-a denunţat pe presupusul agresor mai întâi către superiorii săi din seminar, apoi și în scris, cardinalilor.

Citeşte şi:

Papa Francisc a criticat eutanasia, pe care o consideră ”o viziune utilitaristă asupra persoanei”

Papa Francisc, blocat timp de 25 de minute într-un lift

Vaticanul a ridicat imunitatea nunțiului apostolic în Franța, acuzat de agresiuni sexuale

RECOMANDĂRI
Anamaria Prodan dezvăluie un episod șocant: „Au venit 200 peste mine, aveam pistolul pe masă!”
GSP.RO
Anamaria Prodan dezvăluie un episod șocant: „Au venit 200 peste mine, aveam pistolul pe masă!”
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat
HOROSCOP
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat