Mergi direct la conținut »
Doi români care s-au cunoscut pe holurile spitalului unde au suferit fiecare un transplant de cord s-au căsătorit! Bărbatul a primit inima de la o femeie!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Doi români care s-au cunoscut pe holurile spitalului unde au suferit fiecare un transplant de cord s-au căsătorit! Bărbatul a primit inima de la o femeie!

Doi români care s-au cunoscut pe holurile spitalului unde au suferit fiecare un transplant de cord s-au căsătorit! Bărbatul a primit inima de la o femeie!

Pe holurile și în saloanele spitalelor se consumă multe drame. De multe ori, oamenii vin bolnavi și pleacă și mai bolnavi din spitalele din România. Pentru doi români, experiența din spital n-a avut numai o latură traumatizantă, ci și una care le-a schimbat viața, a dezvăluit ziarulunirea.ro.

Ambii au mers să facă transplanturi de cord. le-au făcut, s-au cunoscut, s-au plăcut, iar acum trăiesc împreună „ca o familie normală”.

Florin Făgețan, din Cenad, Alba, a suferit un transplant de cord în 2009. În 2010, când a mers la un control, și-a găsit iubirea vieții, care și ea era acolo pentru un transplant de inimă.

„Sunt din localitatea Cenad, din judeţul Alba. La serviciu, unde am lucrat, la o firmă de termopane, nu m-am mai întors. Dar acasă am făcut aproape tot ce face un om normal.

Lucrez doar acasă, nu te angajează nimeni pentru că toată lumea se teme să nu rămâi în hală, fiind riscurile care sunt. Am soţie, care şi ea e transplantată din 2010, tot de cord, tot aici pe secţie, eu sunt din 2009, ea e din 2010.

Totul decurge normal, ca la orice familie. Aici pe secţie ne-am întâlnit. Eu fiind în 2009 cu problema la plămâni, cu lichidul, fiind vechi pe secţie, cunoscând asistentele, cunoscându-mă toată lumea, am aflat că vine o fată pentru transplant. Tot aşa au sunat-o după masa, a fost seara aici, a fost la domnii chirurgi internată pe salon.

M-am dus, am întrebat-o pe maică-sa ce e, cum e, iar după transplant am mai ţinut legătura cu ea. În 2012 am cerut-o de soţie, ea a fost de acord şi am continuat viaţa amândoi împreună”, a declarat Ioan Florin Făgeţan.

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini
Recomandări

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini

 

„O persoană sănătoasă nu-ți poate înțelege nevoile!”

„O persoană sănătoasă poate nu-ţi poate înţelege întotdeauna nevoile. Copii nu avem voie să facem din cauza medicamentelor, nu din cauza transplantului. Se iau imunosupresoarele. Ştiu pe cineva, el cu transplant de cord, iar soţia fără transplant, au un băiat de 5-6 ani, dar e altceva.

Chiar şi aşa, ca noi, duci o viaţă normală, numai trebuie să te fereşti de răceli, de chestiile astea, că noi luăm imunosupresoare pentru a nu lăsa să crească imunitatea prea mare, pentru că organismul ar putea respinge cordul (…) Cam de două ori pe an, la 6 luni, vin la control.

În 2009, fiind cu imunitatea foarte slăbită, am trecut pe lângă cineva care era răcit şi am contactat foarte repede o răceală, care mi-a afectat plămânii.

Investigație Inclusiv: Caracatița medicamentelor de sute de mii de euro, vândute la negru în farmacii. Cum acționează rețeaua de trafic
Recomandări

Investigație Inclusiv: Caracatița medicamentelor de sute de mii de euro, vândute la negru în farmacii. Cum acționează rețeaua de trafic

 

Am fost undeva la vreo 20%, poate chiar mai puţin mai funcţiona inima, nu mă mai puteam mişca aproape deloc, numai chiar cu ajutorul cuiva sau cu ajutorul medicilor. După 9 luni de zile, am fost un caz grav, eu şi încă cineva, şi s-a realizat, cu ajutorul medicilor de la Târgu Mureş, cărora le mulţumim, s-a realizat transplantul, în 1 iunie 2009.

Şi de atunci viaţa a decurs aproape ca şi înainte, viaţă normală, numai că trebuie să te fereşti de răceli, de praf, de aglomeraţie. În rest, toate decurg ca şi când ai fi înainte.

N-a fost o problemă din naştere, a fost dobândită. Până la 23 de ani am lucrat ca şi un om normal, poate mai bine, şi după aceea din cauza a două răceli s-a dilatat cordul, iar din cauza unui tratament nu a mai revenit la loc. Şi aşa a apărut cardiomiopatia dilatativă.

Aveam 23 de ani. La 24 de ani s-a făcut transplantul. Am reacţionat bine, ştiind consecinţele, că viaţa începea să se cam termine”, a mai spus Făgețan.

Polițist din Brașov rezumă situația din România: „Hoții de buzunare pe care-i coboram acum 20 de ani din autobuze au ajuns ”dezvoltatori imobiliari” și politicieni și râd de noi!”
Recomandări

Polițist din Brașov rezumă situația din România: „Hoții de buzunare pe care-i coboram acum 20 de ani din autobuze au ajuns ”dezvoltatori imobiliari” și politicieni și râd de noi!”

 

A vizitat familia donatoarei

„M-au sunat, au zis că s-a găsit donator, m-au întrebat dacă sunt de acord. Am zis că sunt de acord, cum să nu fiu acord ştiind că nu puteam să merg mai departe? După masa am fost anunţat, seara, undeva la ora 18,00 am fost aici, pe secţie, au început să recolteze probele de sânge pentru a se face comparaţiile între mine şi donator, şi după aceea, a doua zi, s-a intrat în sala de operaţii”, a mai povestit pacientul.

Făgețan a primit inima de la o femeie de 42 de ani, de la Oradea. Bărbatul i-a vizitat familia pentru a mulţumi pentru gestul făcut.

„Femeia are 5 sau 6 fete, am fost la ei acasă, ţinem legătura prin intermediul telefoanelor, Facebook-ului, chestiile astea noi care au apărut acum. Mai povestim, ne întrebăm unii pe ceilalţi ce facem, cum suntem.

Ei au fost de acord să vadă la cine a ajuns cordul, eu am fost de acord să văd familia. Nu s-a întâmplat nimic, cum se spune să nu te duci că-ţi cere inima înapoi. Nişte aberaţii, pe care fiecare le înţelege cum vrea”, a spus Ioan Florin Făgeţan.

La Târgu Mureș s-a mai efectuat de curând un tranplant complicat de cord.


Previziuni Urania pentru perioada 3 – 9 noiembrie 2018. Ce ne rezervă astrele în următoarea săptămână

Vreți să trăiți ca în Vest? Mai așteptați „puțin”. România va atinge nivelul de trai din Germania în 30 de ani

Țara în care sărăcia le împinge pe mame să-și alunge copiii de acasă. „Nu mai pot să-i mai cresc, nu mai am cu ce”

Close
Închide
  Close