Mergi direct la conținut »
Doi tineri au furat dintr-o mănăstire din județul Buzău banii proveniți din vânzarea obiectelor de cult. Hoții au fost reținuți
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Doi tineri au furat dintr-o mănăstire din județul Buzău banii proveniți din vânzarea obiectelor de cult. Hoții au fost reținuți

Doi tineri au furat dintr-o mănăstire din județul Buzău banii proveniți din vânzarea obiectelor de cult. Hoții au fost reținuți

Doi tineri au furat dintr-o mănăstire din județul Buzău banii proveniți din vânzarea obiectelor de cult. Cei doi tineri, unul din București și celălalt din Zalău, au fost reținuți de către polițiști.

De Cristina Sterian,

Fără frică de Dumnezeu, tinerii cu vârste de 18 și, respectiv, 27 de ani au furat banii găsiți în Mănăstirea Sfînta Treime, din localitatea buzoiană Podgoria. Cu câteva zile înainte, cei doi au mers la mănăstire și au cerut de pomană, după care s-au întors cu gând rău.

Indivizii sunt hoți cu state vechi, căutați de polițiști după furturi comise în mai multe județe. Cei doi indivizi au fost prinși de polițiștii din Buzău după ce în după amiaza zilei de miercuri au furat banii găsiți în Mănăstirea Sfînta Treime.

”Din cercetările efectuate de poliţişti, a reieşit faptul că în după amiaza zilei de 18 iulie a.c., unul din cei doi bănuiţi ar fi pătruns prin escaladare în incinta unui lăcaş de cult, situat în afara localităţii Podgoria, ocazie cu care ar fi sustras o sumă de bani provenită din comercializarea obiectelor de cult”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, agent șef adjunct Mihail Drăghiciu.

Poliţiştii i-au depistatpe  cei doi bărbaţi la scurt timp, totodată fiind recuperat şi jumătate din prejudiciul creat.

Tinerii au fost reținuți pentru furt calificat, în timp ce polițiștii continuă cercetările în acest caz. Indivizii sunt infractori cu state vechi. Ei obișnuiesc să umble împreună dintr-o localitate în alta și să fure tot ce le pică în mână. De altfel, săptămâna trecută, polițiștii din Buzău l-au prins în localitatea Balta Albă pe bărbatul de 27 de ani din Zalău în timp ce conducea un autoturism fără plăcuțe de înmatriculare.

Totodată, în urma verificărilor, a reieșit că bărbatul nu are carnet de conducere, iar mașina pe care o conducea nu avea încheiată o poliță de asigurare obligatorie, conform legislației în vigoare.

Citește și: Secretele cardurilor contactless. Câţi bani “fără contact” sunt rulaţi în România

Close
Închide
  Close