De Andrei Crăițoiu,

  • În „Acordul de cooperare” sunt prezentate toate obligațiile părților, totul despre virarea sumei de mai sus în conturi, dar și alte clauze
  • Cu ce rămâne Buzăul după Eurovision? Cu „o copie CD/DVD/fișierul programului radiodifuzat de SRTv, cu sigla TVR ce va fi folosită în scop exclusiv necomercial”

Referatul edilului a trecut fără probleme, beneficiind de votul majorității. În principal a consilierilor locali PSD, chiar dacă cei ai PNL și PSRO s-au opus și au contestat decizia primarului. „Asta ne trebuia la Buzău, când noi suntem vai mama noastră!”, a răbufnit un consilier liberal.

„Buzăul va fi promovat la nivel internațional”

Suma aprobată la cererea lui Toma este cu 9.000 de euro mai mare decât bugetul pe care oficialii TVR l-au aprobat la începutul acestui an.

„Realizarea la Buzău a finalei va contribui substanțial la creșterea prestigiului municipiului nostru, deoarece toată țară va fi cu atenția îndreptată spre noi, împrejurare care conferă proiectului nu numai un interes public local, ci și național. Buzăul va fi promovat la nivel național și internațional, cum nu a fost niciodată promovat până acum”, spune primarul.

Constantin Toma

În ultimele săptămânii ziarul a publicat mai multe documente scurse din interiorul postului public. Astăzi, Libertatea a intrat în posesia unui alt document intern din cadrul Televiziunii Naționale, condusă de Doina Gradea. Este vorba chiar de acordul de cooperare dintre TVR și Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”, cel ales de primăria Buzău să se ocupe de organizarea evenimentului de pe 1 martie. Fix contractul pe care Doina Gradea și Constantin Toma l-au semnat pe 12 februarie în fața presei buzoiene.

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!
Recomandări

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!

 

Act cu toate detaliile

Contractul are trei pagini și prezintă în detaliu obiectul acordului dintre cele două părți, obligațiile părților, obligațiile partenerului, totul despre notificări și răspunderea contractuală, litigii și clauze speciale, dar și clauze finale și de confidențialitate.

Din suma de 200.000 de euro destinată evenimentului, primăria „asigură acoperirea unor cheltuieli necesare realizării organizării evenimentului (prestării servicii, închiriere echipamente scenotehnică, echipament tehnic, grup electrogen/generator, televoting, ședințe foto, machiaj, coafură, stilist, onorarii membrii juriu, asigurări, renumerații titulari de drepturi patrimoniale de autor și conexe, artista, intrepreți, recitaluri, scenarist, notar, regizor, scenograf, compoziții, inclusiv transportul și cazarea participanților)”.

Suceava este noul Colectiv: manageri de spital susținuți politic, achiziții cu firme de casă, o clinică nouă ce stă nedeschisă la Fălticeni și minciuni despre COVID-19
Recomandări

Suceava este noul Colectiv: manageri de spital susținuți politic, achiziții cu firme de casă, o clinică nouă ce stă nedeschisă la Fălticeni și minciuni despre COVID-19

 

Cheltuieli care erau anunțate înainte de parafarea contractului. Și care au fost trimise primarului de către Elena Știrbescu, manager de proiect Eurovision 2020 și producător în cadrul TVR.

Bani pentru energie, curățenie și paznici

Dar TVR a introdus în acordul dintre părți și alte cheltuieli care n-au fost anunțate public până acum. Despre ce este vorba?

Doina Gradea / Inquam Photos George Calin

Conform acordului vorbim despre „plata locației și a energiei electrice a sălii, serviciile de curățenie, serviciile de ambulanță, ISU și pază pentru eveniment, paza și protecția echipei SRTv!”. Mai mult, primăria este cea obligată să-și filmeze „fillerele de prezentare a orașului Buzău ce urmează să fie integrate în programul TV”, dar și să „menționeze SRTv în toate materialele sale promoționale (afișe, programe, postere, pliante”.

Primăriile din București nu au de unde să cumpere dozatoare cu dezinfectant pentru scările de bloc
Recomandări

Primăriile din București nu au de unde să cumpere dozatoare cu dezinfectant pentru scările de bloc

 

Din suma de 200.000 de euro, 30 la sută au intrat deja în conturile Societății Române de Televiziune chiar în ziua semnării acordului de cooperare, urmând ca în perioada viitoare să mai intre o sumă de bani, iar ultima parte la depunerea documentelor de decont. „Ei trebuie să justifice la sânge fiecare ban pe care-l cheltuie, că doar e din buget. Sunt bani publici! Decontul trebuie să fie perfect!”, spunea primarul pentru Libertatea.

Obligații multe și un DVD „cadou”

Acordul de cooperare semnat de cele două părți a fost încheiat în două exemplare, iar „părțile se obligă să păstreze confidențialitatea față de terți, să nu dezvăluie sub nicio formă și prin niciun mijloc, să nu utilizeze în nicio modalitate, fie direct, fie indirect, fie în folosul lor, fie în folosul altora, nici un fel de materiale, acte, date, informații rezultate din/aferente/în legătură cu prevederile prezentului acord, exceptând situațiile în care legea prevede altfel”.

Cu ce rămâne Buzăul după Eurovision? TVR „pune la dispoziția partenerului o copie CD/DVD/fișierul programului radiodifuzat de SRTv, cu sigla TVR, ce va fi folosită în scop exclusiv necomercial”.

Citeşte şi:

Melodiile lui Roxen pentru Eurovision 2020 au fost lansate! VIDEO

Documente interne: TVR îi pune Eurovisionul în brațe unei case de producție private! Contract de 69.000 de euro cu Global Records, care se obligă să asigure vocea care merge la Rotterdam. „Lucram pro-bono”, spune Global

Buzăul așteaptă Eurovisionul cu WC-uri turcești! Primăria a scos din bugetul local 200.000 de euro pentru concursul organizat de TVR, dar n-a investit un leu în sala unde se va desfășura show-ul

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres