De Elena Petre,

„Vă scriu pentru a afla dacă dumneavoastră sau avocaţii dumneavoastră intenţionaţi să asistaţi la audiere sau doriţi să interogaţi martorii”, se arată în cererea adresată de democratul Jerry Nadler liderului de la Casa Albă, potrivit AFP, citată de Agerpres.

„Dacă intenţionaţi să participaţi la audiere, am aprecia dacă ne-aţi înştiinţa cât mai curând posibil, înainte de 1 decembrie”, se arată în scrisoarea adresată preşedintelui de Nadler, care prezidează această comisie însărcinată cu redactarea eventualelor articole de punere sub acuzare a lui Donald Trump.

Nadler a dat asigurări că doreşte să conducă o procedură „echitabilă şi informativă” şi a subliniat că participarea preşedinţilor şi a avocaţilor săi nu ar deriva dintr-un „drept” ci dintr-un „privilegiu” sau „curtoazie” acordate de Donald Trump.

Preşedintele Trump, care denunţă în mod sistematică o farsă, a anunţat pe Twitter în urmă cu 8 zile că ia în calcul în mod serios să depună mărturie în Congres, posibil în scris.

Scandalul Ucraina zguduie SUA

Scrisoarea congresmanului Nadler marchează un nou capitol în procedura de destituire ce umbreşte campania de realegere a miliardarului new-yorkez în funcţia de preşedinte al SUA.

Anunțul stupefiant care face înconjurul lumii! Ce se întâmplă cu persoanele care s-au vindecat de coronavirus
Recomandări

Anunțul stupefiant care face înconjurul lumii! Ce se întâmplă cu persoanele care s-au vindecat de coronavirus

 

Democraţii îi reproşează preşedintelui Donald Trump că a cerut Ucrainei să îl ancheteze pe Joe Biden, unul din potenţialii săi rivali democraţi la scrutinul prezidenţial din 2020.

Ei îl acuză că a abuzat de prerogativele prezidenţiale în scopuri personale, în special prin stoparea acordării unui ajutor militar, pentru a face presiuni asupra Kievului.

În cursul ultimelor două luni comisia pentru informaţii din Camera Reprezentanţilor a condus ancheta şi a audiat aproximativ 15 martori, în mare parte în şedinţe publice, fără ca locatarul de la Casa Albă să aibă un cuvânt de spus. Această etapă a anchetei s-a încheiat, urmând ca raportul redactat să fie transmis comisiei juridice.

După dezbaterea consacrată cadrului constituţional, aceasta va redacta articolele conţinând eventuale capete de acuzare la adresa preşedintelui, care vor fi supuse votului în şedinţă plenară.

Ţinând cont de majoritatea deţinută de Partidul Democrat în Camera Reprezentanţilor, Donald Trump are toate şansele să fie pus sub acuzare („impeached”), situaţie în care s-au mai găsit doar doi din predecesorii săi. Va urma apoi un vot în Senat, unde majoritatea este deţinută de republicani, ceea ce ar trebui să îl scape pe Trump de destituire.

Citeşte şi:

CEx cu Biblia pe masă. Culisele debarcării Vioricăi Dăncilă: S-a răzgândit de 3 ori, dar „doamnele” din PSD au convins-o să plece

„Unde e șobolanul partidului?” Limbaj dur folosit de Eugen Teodorovici pe holurile sediului PSD din Kiseleff

Noua Comisie Europeană, cu Adina Vălean la bord, a fost votată cu o lună întârziere. Ursula von der Leyen: ”Statul de drept este fundația noastră”

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare
HOROSCOP

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare