Mergi direct la conținut »
Donald Trump nu mai are voie să își blocheze criticii pe Twitter
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Donald Trump nu mai are voie să își blocheze criticii pe Twitter

Donald Trump nu mai are voie să își blocheze criticii pe Twitter

Donald Trump nu mai are voie să își blocheze criticii pe Twitter, a decis o instanță americană miercuri. Judecătorul a stabilit că președintele american folosește rețeaua de socializare ca un canal de transmitere a informațiilor.

O judecătoare federală din New York a decis că el nu-şi mai poate bloca criticii pe rețeaua de socializare Twitter, iar decizia este o adevărată lovitură pentru liderul de la Casa Albă care prezintă deseori Twitter ca fiind singura sa armă în fața unei pseudo-coaliţii de instituţii media care i-ar fi ostile.

Posibilitatea de a reacționa la frecventele postări pe Twitter ale preşedintelui, prin comentarii, se înscrie în exerciţiul libertăţii de expresie protejat de Primul Amendament al Constituției, se arată în textul deciziei judecătoarei. Decizia a fost dată față de contul personal al președintelui, @RealDonaldTrump, la care nu a renunțat după câștigarea alegerilor.

Departamentul american de Justiţie, ai cărui avocaţi asigură deseori apărarea președintelui, a transmis că „dezaprobă într-un mod respectuos” decizia judecătoarei.

Acest dosar a apărut în urma unei plângeri depuse de Knight Institute, o organizaţie de apărare a libertăţii de expresie aparţinând Universităţii Columbia, în numele a şapte persoane ”blocate” de Trump. Printre ele se numără un actor newyorkez, un profesor de sociologie de la Maryland, un poliţist texan şi o cântăreaţă din Seattle.

Blocarea îi împiedică pe utilizatori să vadă postările aproape zilnice de pe Twitter ale preşedintelui şi să răspundă la ele direct.


Citește și: Liviu Dragnea, pentru Reuters: România va menţine o politică de relaxare fiscală până în 2020


 

Close
Închide
  Close