Mergi direct la conținut »
Donald Trump: „Rusia şi China ameninţă interesele şi valorile SUA”. Ce spune despre Coreea de Nord
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Donald Trump: „Rusia şi China ameninţă interesele şi valorile SUA”. Ce spune despre Coreea de Nord

Donald Trump: „Rusia şi China ameninţă interesele şi valorile SUA”. Ce spune despre Coreea de Nord

Donald Trump a susținut, în discursul despre Starea Națiunii, că „Rusia şi China ameninţă interesele şi valorile SUA”. Despre Coreea de Nord, președintele american a spus că SUA vor depune toate eforturile pentru a împiedica regimul de la Phenian să dezvolte arme nucleare capabile să ameninţe teritoriul SUA.

Președintele american Donald Trump a spus că SUA trebuie să-şi modernizeze capabilităţile nuclare, iar grupările teroriste, regimurile necinstite şi rivali precum Rusia şi China ameninţă interesele şi valorile americane.

”Pe măsură ce reconstruim puterea şi încrederea Americii acasă, de asemenea, ne redobândim puterea şi poziţia în afara graniţelor. În întreaga lume, ne confruntăm cu regimuri necinstite, cu grupări teroriste şi cu rivali precum China şi Rusia, care reprezintă provocări pentru interesele, economia şi valorile noastre”, a atras atenţia Trump.

Liderul de la Casa Albă a mai spus că speră ca SUA să nu fie nevoite niciodată să-și folosească arsenalul nuclear, ci să-l fac atât de puternic, încât să înlăture orice risc de agresiune. „Probabil că într-o zi va fi un moment magic în care ţările din lume să se adune şi să elimine armele nucleare. Din păcate, nu am ajuns în acel moment”, a spus Trump.

Despre Coreea de Nord, președintele american a spus că este regimul care și-a asuprit cel mai mult cetățenii și că Statele Unite vor depune toate eforturile pentru a împiedica regimul de la Phenian să dezvolte arme nucleare capabile să ameninţe teritoriul SUA.

Kovesi a fost votată procuror-șef de ambasadorii statelor UE
Recomandări

Kovesi a fost votată procuror-șef de ambasadorii statelor UE

„Niciun regim nu şi-a asuprit cetăţenii mai mult, mai brutal decât dictatura din Coreea de Nord. Preocuparea nesăbuită a Coreei de Nord de a avea arme nuleare ar putea foarte curând să ne ameninţe patria. Ducem o campanie pentru a împedica acest lucru. Experienţa anterioară ne învaţă că vanitatea şi concesiile duc la agresiune şi provocare. Nu voi repeta greşelile administraţiilor precedente, care ne-au pus în această poziţie foarte periculoasă. Nu trebuie decât să ne uităm la caracterul corupt al regimului nord-coreean pentru a înţelege natura ameninţării nucleare pe care ar putea-o reprezenta asupra SUA şi a aliaţilor noştri”, a mai spus Trump.

În discursul său despre Starea Națiunii, Donald Trump a anunțat și măsurile privind combaterea criminalității. Una dintre aceste măsuri se referă la anularea programului Loteria Vizelor.


EXCLUSIV / Dezvăluiri din interiorul RADET: “Sistemul o să mai facă victime. Acum vor ‘cădea doar oameni nevinovați”

 
 
Close
Închide
  Close