MENIU CAUTĂ
10 Noi. 2016 14:06

Donald Trump are susținători și în România. Neagu Djuvara: ”Ar da cu pumnul în Rusia fără niciun fel de jenă”

Distribuie

Donald Trump, noul președinte ales al SUA, are admiratori nu doar peste Ocean, ci și în România. Într-un interviu acordat Agerpres la începutul acestui an, Neagu Djuvara mărturisea că i-ar plăcea ca afaceristul american să câștige alegerile. 

”Avem de ales în Statele Unite acum între un mormon (Donald Trump — n.r.) și Hillary Clinton. Într-un sens, e bună și Hillary Clinton, fiindcă are experiența politică de atâția zeci de ani ai lui bărbat-său. Dar, mi-ar plăcea să vină mormonul, fiindcă ar da cu pumnul în Rusia fără niciun fel de jenă, ca să zic așa. Ar fi mult mai brutal”, mărturisea atunci Neagu Djuvara.

Totodată, istoricul explica și viziunea sa asupra apropierii dintre România și SUA.

Românul poate să fie european și faptul că facem parte din grupul care se numește Europa Unită ne asigură un viitor oarecum garantat. Garanția cea mai mare ne-o dau SUA. Faptul că americanii sunt cei mai puternici din lume din punct de vedere militar, că au baze și în țara noastră și în Polonia și în Țările Baltice, înseamnă că suntem la adăpostul unui reflux al Rusiei. Rusia lui Putin rămâne la el, în granițele lui. Cel mult i se dă voie să pună mâna pe Ucraina, care, totuși, în timpul epocii țariste, a făcut parte din Marea Rusie. Restul, toată Europa este garantată de Statele Unite ale Americii. Și, în sensul ăsta, mă simt protejat”, a mai spus Neagu Djuvara.  

Citește și: Adrian Vasilescu (BNR): „Dacă Trump a ieşit preşedinte, probabil că jumătate de lume trebuie să se gândească la altă planetă”

Citește mai multe despre Neagu Djuvara și Alegeri pe Libertatea.

Comentarii