Tranziția lui Donald Trump începe astăzi către funcția de președinte al SUA. Miliardarul este primit astăzi de Barack Obama la Casa Albă. Președintele american a lansat un mesaj la unitate, după victoria miliardarului. Totodată, administrația lui Obama a anunțat că sinteza zilnică a preşedintelui şi alte informaţii clasificate sunt disponibile preşedintelui-ales Donald Trump, vicepreşedintelui-ales Mike Pence şi altor membri ai echipei de tranziţie a lui Trump, relatează AP.


Citește și: Proteste în SUA. Zeci de mii de americani au ieșit în stradă după ce Donald Trump a fost ales președinte


Este o favoare pe care fostul preşedinte George W. Bush i-a acordat-o preşedintelui Obama, vicepreşedintelui Joe Biden şi câtorva membri ai echipei lor în timp ce pregăteau tranziţia, a declarat Josh Earnest, un purtător de cuvânt al Casei Albe.

Rezumatul informaţiilor clasificate pe care preşedintele îl primeşte în fiecare dimineaţă este un document care se numeşte „President’s Daily Brief”. Până când a obţinut victoria, marţi, Donald Trump a primit unele informaţii clasificate, însă nu acest document. Earnest a declarat că acest gest face parte din eforturile preşedintelui Obama de a asigura o tranziţie lină a puterii.

Cum ar putea să arate administrația lui Donald Trump

Donald Trump a reușit să câștige Casa Albă, deși nu are experiență politică. Acum, apar noi întrebări legate de echipa republicanului. Echipa acestuia ar fi pus la punct, în ultimele luni, o listă scurtă cu numele care ar putea să fie numite în administrația Trump, dar și care ar putea forma unul dintre cele mai controversate cabinete din istoria SUA, relatază Politico.com.

Gabriela Cristea a făcut anunțul public chiar de ziua soțului ei! 'Amant...'
Recomandări

Gabriela Cristea a făcut anunțul public chiar de ziua soțului ei! 'Amant...'

Se presupune că vor fi răsplătiți cei care l-au susținut pe Donald Trump în campania electorală. Este vorba despre : Newt Gingrich (73 de ani, fost preşedinte al Camerei Reprezentanţilor), Rudy Giuliani (72 de ani, fost primar al metropolei New York) şi Chris Christie (54 de ani, guvernatorul statului New Jersey).

Secretar al Internelor 

Cursa pentru postul de secretar al Internelor ar fi condusă de Forres Lucas, în vârstă de 74 de ani, confondatorul companiei petroliere Lucas Oil. Un alt nume care se vehiculează pentru acest post este cel al lui Robert Grady, un fost consilier al fostului președinte George H. W. Bush. Totodată, a apărut și ipoteza că Sarah Palin ar fi în cărți pentru această funcție. Anterior, Donald Trump a spus că ar vrea să o numească pe fosta partenera de campanie a candidatului republican John McCain, în 2008, în cabinetul său.

Gestul ei spune TOT despre adevărata lor relație! Ce a făcut Andreea Bălan când l-a văzut pe tatăl ei la nuntă
Recomandări

Gestul ei spune TOT despre adevărata lor relație! Ce a făcut Andreea Bălan când l-a văzut pe tatăl ei la nuntă


Donald Trump este noul președinte al SUA. Hillary: „Îmi pare rău. Nu acesta este rezultatul pe care ni l-am dorit”


Secretar de Stat

Fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor Newt Gingrich (73 de ani) este un candidat pentru acest post, la fel cum este şi Bob Corker (64 de ani), actualul preşedinte al Comisiei pentru relaţii externe a Senatului. Ar putea fi avut în vedere şi John Bolton (67 de ani), fost ambasador al SUA la Naţiunile Unite.

Secretar al Finanţelor

Donald Trump a declarat deja că intenţionează să-i dea administrarea finanţelor lui Steven Mnuchin (54 de ani), care a avut o carieră de bancher de 17 ani la Goldman Sachs. Munchin este preşedinte şi director general al firmei Dune Capital Management.

Secretar al Apărării

Unul dintre politicienii republicani care s-ar putea alătura Administraţiei Trump este senatorul Jeff Sessions (69 de ani), cunoscut pentru poziţiile sale anti-imigranţi. Ar putea deveni secretar al Apărării. O poziţie pentru care se mai vehiculează numele lui Stephen Hadley (69 de ani), fost consilier pe probleme de securitate al preşedintelui George W. Bush, şi cel al fostului senator de Missouri Jim Talent (60 de ani). Este un post pentru care lista candidaţilor e destul de lungă. Pe ea se mai află locotenent-generalul Mike Flynn (58 de ani), fost şef al Agenţiei de Informaţii Militare, care are nevoie de dispensă din partea Congresului. Legea prevede că militarii de carieră trebuie să fie retraşi de cel puţin 7 ani înainte să ocupe posturi civile de conducere în Pentagon. Ceea ce l-ar putea duce pe generalul Flynn într-un post de consilier la Casa Albă, mai degrabă. Surprinzătoare este intrarea pe listă a foarte tânărului membru al Camerei Reprezentanţilor din partea statului California Duncan Hunter (30 de ani).

Anca Serea rupe tăcerea și le răspunde celor care spun că e sectantă: ''Sunt de religie...'
Recomandări

Anca Serea rupe tăcerea și le răspunde celor care spun că e sectantă: ''Sunt de religie...'

Procuror general

Apropiaţii lui Donald Trump vorbesc despre fostul primar al New York-ului Rudy Giuliani (72 de ani) ca despre un favorit la postul de procuror general. Mai are şanse şi guvernatorul din New Jersey, Chris Christie (54 de ani), recent scos de sub acuzare într-un caz de corupţie. O altă posibilitate este Pam Bondi (50 de ani), actualul procuror general al statului Florida. Aceasta este implicată într-un scadal în care este acuzată că a primit fonduri, în campania electorală pentru realegerea sa, de la Donald Trump pentru că nu a dat curs mai multor reclamaţii de fraudă la adresa fundaţiilor acestuia şi a Universităţii Trump.

„Un copil neiubit! Plângea când bea și trăgea cocaină”. Amănuntele tulburătoare din spatele accidentului provocat de Mario Iorgulescu
GSP.RO

„Un copil neiubit! Plângea când bea și trăgea cocaină”. Amănuntele tulburătoare din spatele accidentului provocat de Mario Iorgulescu

Horoscop 17 septembrie 2019. Zi cu belele! Situație încurcată la serviciu pentru această zodie
HOROSCOP

Horoscop 17 septembrie 2019. Zi cu belele! Situație încurcată la serviciu pentru această zodie