Mergi direct la conținut »
Dosarul Laurei Codruța Kovesi a fost deschis în urma unei sesizări făcute de Sebastian Ghiță. Explicațiile Adinei Florea
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Dosarul Laurei Codruța Kovesi a fost deschis în urma unei sesizări făcute de Sebastian Ghiță. Explicațiile Adinei Florea

Dosarul Laurei Codruța Kovesi a fost deschis în urma unei sesizări făcute de Sebastian Ghiță. Explicațiile Adinei Florea

Procurorul Adina Florea a explicat că dosarul Laurei Codruța Kovesi a fost deschis în 2018, după o sesizare făcută de afaceristul Sebastian Ghiță. În privința anchetei, magistratul a precizat că stadiul cercetărilor nu are legătură cu activitatea personală a fostei șefe a Direcției Naționale Anticorupție.

De Răzvan Mihalașcu,

„Este o anchetă în derulare în care s-a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de una dintre persoanele din dosar. Nu este vorba despre nicio legătură între activitatea personală a unora dintre persoanele cercetate şi stadiul anchetei. Stadiul urmăririi penale de la acest moment a impus începerea urmăririi penale. (…) Aceste întrebări ale dumneavoastră par să fie presiuni care se fac cu privire la o anchetă în curs de desfăşurare.

Este un dosar ca urmare a unei sesizări a lui Sebastian Ghiţă din decembrie 2018. Este o anchetă în curs unde se vor respecta toate drepturile şi libertăţile tuturor persoanelor, demnitatea persoanelor şi se va respecta legea”, a declarat Adina Florea, procuror-şef adjunct al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, conform Mediafax.

Laura Codruța Kovesi, fostul procuror-șef al DNA, a anunțat miercuri că a fost citată de Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Procurorul a explicat că are calitatea de suspect într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

„S-a prezentat un poliţist la domiciliul meu şi am primit o citaţie din partea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie în calitate de suspect pentru infracţiunile de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. 

Este foarte interesant că această citaţie vine înainte de a merge la Parlamentul European în vederea audierii, dar probabil este tot o coincidenţă faptul că iniţial am fost anunţată de procedura din Parlamentul European, am înţeles că audierea urma să fie pe data de 18 februarie, mi-am cumpărat bilet de avion pentru data de vineri, ca să pot să merg la Bruxelles şi să particip la audiere.

În acest sens, chiar am fost astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi am depus o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă termen în data de luni şi a cererea de amânare am depous biletul de avion din care rezulta că data de vineri urma să plec din ţară. La nici câteva câteva ore după ce am depus acaestă cerere din care rezulta că eu voi fi plecată din ţară pentru această audiere am primit acaestă citaţie”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, la Europa FM.

Fosta șefă DNA a afirmat că este vorba despre dosarul în care afaceristul Sebastian Ghiță o acuză că ar fi implicată în aducerea lui Nicolae Popa în țară.

Laura Codruța Kovesi va fi susținută de Austria pentru a prelua funcția de șef al Parchetului European. Vestea vine la câteva zile după ce fostul procuror-șef al DNA a fost anunțată pe lista scurtă a candidaților pentru a prelua această funcție.

sursă foto: Hepta


Citește și:

O aspirină, că ne doare capul! Falsul medic i-a prostit și pe cei de la firma de medicamente Bayer! Știind-o „neonatolog”, nemții i-au finanțat participarea la un seminar din Sinaia, unde le-a învățat pe asistente și pe moașe cum să-i îngrijească pe nou-născuți

FOTO&VIDEO/ Singura parohie din țară cu serviciu de prim ajutor se află la Iași. Cântăreții bisericești, pregătiți să salveze vieți!

EXCLUSIV/ Primul raport al Ministerului Sănătății în cazul falsului medic Matteo Politi. Minciunile clinicilor private ies la iveală!

Alin Barbu, absolventul de Jurnalism căruia Raluca Bîrsan i-a falsificat diploma de licență, vrea să o dea în judecată! „De ce falsificăm diplomele? Pentru că sunt posturi libere pe care unii vor să le obțină cu orice preț”


 

 

Close
Închide
  Close