Citește și:

Dezbaterea a debutat într-o atmosferă tensionată, cei doi candidați refuzând să dea mâna la urcarea pe scenă, așa cum este protocolul. Printre primele subiecte abordate în cursul dezbaterii au fost declaraţiile vulgare ale lui Trump despre femei, făcute în 2005 şi publicate vineri.

Republicanul a dat asigurări că nu a sărutat şi nici nu a atins femei în zonele intime fără consimţământul lor, aşa cum sugerează discuţia înregistrată, pe care a continuat să o numească “laudă de vestiar”.

Când moderatorul Anderson Cooper a insistat că ceea ce afirma Trump în 2005 reprezintă agresiune sexuală, republicanul i-a spus jurnalistului că nu crede că a înţeles înregistrarea.

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta
Recomandări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

Citește și: Donald Trump s-a lăudat că a pipăit multe femei: “Când ești o vedetă, te lasă să o faci”. Înregistrarea cu republicanul care a stârnit un scandal

Totodată, în timpul răspunsului privind acest scandal, Donald Trump a încercat să minimalizeze impactul declarațiilor și a încercat să atragă atenția asupra organizației teroriste Statul Islamic.

De partea cealaltă, Clinton a atras atenţia că remarcile vulgare ale republicanului “reprezintă cine este Donald Trump” şi arată ce “crede el despre femei, ce le face el femeilor”.

În replică, Trump a subliniat că el doar a vorbit, în timp ce soţul candidatei democrate, fostul preşedinte Bill Clinton, a agresat sexual femei, iar Hillary a redus victimele la tăcere prin ameninţări.

Citește și: Soția lui Donald Trump critică afirmațiile obscene ale republicanului. Cum a comentat Melania Trump scandalul

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!
Recomandări

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!

Mai mult, republicanul l-a acuzat pe Bill Clinton că a plătit-o pe Paula Jones, o fostă angajată a administraţiei din Arkansas, pentru a nu-l da în judecată după ce i-ar fi făcut propunerii indecente şi s-ar fi dezbrăcat în faţa ei.

Trump a făcut referire şi la procesul de suspendare care l-a vizat pe Clinton în 1998, după ce s-a aflat că a avut o relaţie cu Monica Lewinsky.

Fosta Primă Doamnă a SUA a preferat, însă, să ignore acuzaţiile despre faptele soţului ei.

Candidații la alegerile prezidențiale din SUA, despre situația din Siria

Pe plan extern, Donald Trump susţine că autorităţile SUA le permit refugiaţilor din Siria şi Orientul Mijlociu să intre în Statele Unite, după care le pierd urma.

Întrebat despre propunerea sa de a limita sau chiar interzice accesul imigranţilor musulmani pe teritoriul Statelor Unite, Trump a spus că este vorba de un plan ce s-ar dezvolta singur, prin verificarea cu stricteţe a persoanelor care ajung în SUA din zonele de conflict.

Vagabonzii din Haimanale. Gabriela, o asistentă medicală, are grijă de câinii nimănui din satul lui Caragiale
Recomandări

Vagabonzii din Haimanale. Gabriela, o asistentă medicală, are grijă de câinii nimănui din satul lui Caragiale

Pe de altă parte, Clinton a dat asigurări că va verifica refugiaţii sirieni, dar a insistat că Statele Unite trebuie să primească mai mulţi oameni .

Candidata democrată a atras atenţia că propunerile lui Trump reprezintă exact ce vor teroriştii şi îndepărtează aliaţii musulmani ai ţării. De altfel, democrata a afirmat că declarațiile lui Trump sunt folosite de teroriști în materialele de propagandă pentru a atrage luptători.

Scandalul emailurilor, din nou în atenție

Un alt subiect de dispută a fost folosirea serverului privat de email de către Clinton, în perioada în care a fost secretar de stat. La fel ca și la prima dezbatere, Hillary și-a recunoscut greșeala și a afirmat că îi pare rău pentru faptele sale. Ea a atras însă atenția că nu există dovezi cum că materiale secrete au ajuns în mâinile greșite, în urma greșelii sale.

Pe de altă parte, Trump a acuzat-o pe Clinton că minte şi că a distrus 30.000 de mailuri care ar fi trebuit predat autorităţilor. El s-a declarat dezamăgit că democrata nu a fost urmărită penal. “Ar trebui să îţi fie ruşine”, a adăugat el, ameninţând că, dacă va ajunge preşedinte, o va băga pe democrată la închisoare.

În plus, el a spus că dacă va ajunge președinte va numi un procuror care să se ocupe de Hillary Clinton.

Donald Trump a întrerupt-o în repetate rânduri pe Clinton şi a vorbit peste moderatori. De asemenea, el i-a acuzat pe aceştia din urmă că sunt de partea democratei şi că refuză să îl lase să vorbească.

Aceasta a fost cea de-a doua dezbatere prezidențială înainte de alegerile din 8 noiembrie. Ultima confruntare între cei doi candidați urmează să aibă loc pe 19 octombrie – 20 octombrie, ora 4.00 (ora României).

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”
GSP.RO

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă
HOROSCOP

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă