MENIU CAUTĂ
, de Adrian Ilie

Dragnea a votat și pentru referendum: ”Eu am spus tot timpul că susțin aceste teme ”

Distribuie

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a votat duminică seara, în jurul orei 19.30, la Liceul Jean Monnet, atât pentru alegerile europarlamentare, cât și pentru referendum. Dragnea și-a exprimat regretul pentru cozile de la secțiile de votare din străinătate și a spus că unii dintre ambasadorii numiți acolo ar trebui să dea explicații pentru această situație.

Întrebat ce l-a făcut să ceară buletine de vot și pentru plebiscitul convocat de către președintele Iohannis, Liviu Dragnea a răspuns: ”Eu am spus tot timpul că susțin temele de la referendum”.

Foto: Vlad Chirea

Liderul social-democraților susține că este ”o zi bună” pentru că au venit mulți oameni la vot, dar s-a arătat nemulțumit de cozile de la secțiile de votare.

”În diaspora ar trebui să-i întrebe pe ambasadorii numiți de ce nu le-au spus românilor unde sunt secțiile de vot pentru că sunt secții unde nu e nimeni și altele sunt foarte aglomerate”, a spus președintele PSD.

Acesta a evitat să dea răspunsuri la întrebările legate de strategia PSD pentru perioada următoare afirmând că va face acest lucru după anunțarea exit-pollurilor.

Liviu Dragnea a mai precizat doar că prietena sa, Irina Tănase, a votat dimineață la o secție din cartierul Drumul Taberei. La plecare, Dragnea a fost aplaudat de un mic grup de susținători.

Pe 8 aprilie, Liviu Dragnea afirma că referendumul este ”o păcăleală” prin care președintele Iohannis încearcă să se implice în campania electorală. ”Referendumul e o păcăleală, caută un prilej disperat să participe la campania pentru referendum. O să aibă o problemă cu USR şi cu Cioloş, că Cioloş a dat OUG pe Codul penal şi au spus că dacă vor veni la guvernare dau OUG care să modifice legile justiţiei. Eu nu ştiu cum o să voteze oamenii ăştia la referendum şi cum o să-l susţină”, declara Dragnea într-un interviu pentru România TV.

Pe de altă parte, liderul PSD spunea că temele pentru care a fost convocat plebiscitul nu sunt ”teme de respins”. ”Noi nu am fost niciodată împotriva luptei anticorupţie, PSD nu a fost niciodată împotriva instituţiilor statului. Noi am sprijinit legislativ, bugetar instituţiilor respective. Am alocat şi instanţelor, şi salariilor judecătorilor. Am o speranţă cu care sper să nu mor în braţe, ca magistraţii din România să devină independenţi şi să nu aibă niciun fel de teamă. Cu temele nu am o problemă”, concluziona Liviu Dragnea.


Citește și:

FOTO, VIDEO | Imagini incredibile la Londra: coadă interminabilă la secția de votare din cartierul botezat „Little Romania”! Mobilizare exemplară a diasporei și în Germania, Italia, Olanda și Belgia

Citește mai multe despre Liviu Dragnea și Alegeri europarlamentare pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Albert Ignatenko le transmite oamenilor “capacitățile de clarviziune”
Comentarii