MENIU CAUTĂ
31 Oct. 2017 06:41 , de Valentina Postelnicu

Dragnea i-a cerut premierului o Ordonanță pentru decontarea tratamentului răniților din Colectiv și în 2018; Voiculescu: Există deja Ordonanța

Distribuie

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, luni seară, după ședința coaliției, că i-a cerut premierului Mihai Tudose prelungirea şi în 2018 a termenului prin care este finanţat de la bugetul de stat tratamentul pentru victimele de la Colectiv. Fostul ministru al Sănătății din Guvernul Cioloș, Vlad Voiculescu, îl contrazice, însă, și scrie că tratamentul pe anul 2018 este deja acoperit prin Ordonanța nr. 74 din 2016, dată de Guvernul Cioloș.

„Dragnea: I-am cerut premierului să prelungească termenul prin care este finanţat de la buget tratamentul pentru victimele de la Colectiv şi în 2018. Asta a declarat acum câteva minute Liviu Dragnea, înainte să intre la petrecere. Tratamentul în străinătate al celor de la Colectiv este acoperit prin OUG nr. 74/2016 aprobată de Guvernul Cioloş. Ce an este precizat aici? Iaca… tot 2018”, a scris fostul ministru al Sănătăţii, pe pagina de Facebook.

Reația lui Voiculescu a venit la scurt timp după ce liderul PSD Liviu Dragnea anunța, de la Vila Lac 1, că decontarea tratamentului răniților din Colectiv se va prelungi și în 2018, în urma unei discuții pe care a avut-o cu prim-ministrul Mihai Tudose.

Ordonanţa de urgenţă nr. 74/2016 prevede că „se aprobă plata din bugetul Ministerului Sănătăţii a cheltuielilor aferente tratamentului în străinătate pentru persoanele a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul Bucureşti, denumite în continuare victime, care beneficiază de tratament medical în străinătate în perioada 2015-2018, în continuarea tratamentului acordat în regim de spitalizare în unităţi sanitare publice din România şi din străinătate”.

Citește și: Ultima imagine cu Alexis Matache înainte să-și piardă viața în tragedia din Colectiv. Mama ei a făcut public totul abia acum. Îmi cer iertare'

Loading...
Comentarii