De Valentina Postelnicu,

Primul care a comentat preţul mare al legumelor a fost ministrul Agriculturii, Petre Daea, care s-a aflat în vizită, alături de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în județul Dolj, localitatea Călărași.

„Se pune problema cartofului. Păi cartoful este de anul trecut, s-a recoltat anul trecut, l-au ţinut în depozite, cu temperatură controlată, ca să îl aducă pe masa consumatorului. Este normal, este firesc şi dacă luaţi analiza preţurilor din ultimii ani, veţi vedea acelaşi comportament pe piaţă”, a spus el.

Ministrul a mai arătat că s-a oprit în Olt, la o persoană care dădea roşiile cu 8 lei kilogramul, „când tot anul a stat în solar, a păzit vremea, a băgat lemne să poată aduce aceste roşii pe masă”.

„Am văzut preţurile la Bruxelles, pentru că, de fiecare dată când m-am dus, mă duc să văd cât sunt preţurile şi acolo. Sunt de trei ori mai scumpe decât în Români. Puteţi să spuneţi că sunt veniturile altele, dar produsele sunt aceleaş  şi gustul produselor româneşti este deosebit. Acum trei ani, nu era nicio roşie pe galantar, acum sunt 18.000 de producători agricoli care lucrează. M-a întrebat acea doamnă: <

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, la rândul lui, că „îi place foarte mult de toţi românii care fac orice să certe producătorii români, susţinând produsele de afară”.

„Eu vă spun cum fac eu.: decât să cumpăr 8 roşii cu gust de rumeguş, de afară, mai bine mănânc 4 roşii sănătoase şi gustoase din România şi sunt mult mai câştigat. Roşiile de afară nu sunt cultivate în pământ, ci în substrat mineral, se pun în vată minerală şi oamenii nici nu ştiu ce prostii fac ăia (…). Păi cum să aibă gust? Prefer să dau un pic mai mult, nu iau 10 roşii, ci patru, dar ştiu că mănânc sănătos”, a spus el.

Cum se distrează fetele lui Gigi Becali noaptea! În ce ipostază au fost surprinse de paparazzi
GSP.RO

Cum se distrează fetele lui Gigi Becali noaptea! În ce ipostază au fost surprinse de paparazzi