Mergi direct la conținut »
Dragnea, mesaj pentru primarii PSD: Trebuie clarificată legislația, fiecare vrea să știe ce are voie și ce nu are voie să facă
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Dragnea, mesaj pentru primarii PSD: Trebuie clarificată legislația, fiecare vrea să știe ce are voie și ce nu are voie să facă

Dragnea, mesaj pentru primarii PSD: Trebuie clarificată legislația, fiecare vrea să știe ce are voie și ce nu are voie să facă

Dragnea, mesaj pentru primarii PSD. Liderul PSD a declarat într-o dezbatere la care au participat primarii PSD de comune că ”trebuie clarificată legislația, fiecare să știe ce are voie să facă și ce nu are voie să facă, și astfel să apară distincția între legalitate și oportunitate. ”Prea multe instituții își dau părerea pe oportunitate, oportunitatea este a celui ales”, a explicat Dragnea.

De Valentina Postelnicu,

Liderul PSD și-a început discursul, în cadrul evenimentului organizat la Parlament, cu o veste pentru cei din administrația locală. ”Au crescut salariile funcționarilor publici, urmează salariile primarilor”, a spus el, în aplauzele celor câteva sute de primari de comune ai PSD.

Liviu Dragnea a afirmat că este nevoie de o clarificare a legislației din România.

”E nevoie de o legiaslație clară, fiecare dintre dumneavoastră vrea să știe un lucru sigur, ce are voie să facă și ce nu are voie să facă. Este inadmisibil ca un primar să știe că nu încalcă nicio lege și totuși să ste nelinistit. Legislația trebuie să fie claă. Vreau și eu să știu ce am voie și ce nu am voie să fac. Să nu mă trezesc că spune cineva că am greșit”, a declarat Dragnea, precizând că ”așa ceva nu ajută România și nici statul de drept”.

Potrivit lui Dragnea, trebuie să apară clar distincția între legalitate și oportunitate. ”Oportunitatea este a celui ales și numit în mod legitim îtnr-un proces democratic. Legitimitatea ți-o dă votul și libertatea de a lua decizii împreună cu consiliul local”, a spus liderul PSD.

El a continuat: ”Prea multe instituții își dau cu părerea despre oportunitate. Trebuie să înțeleagă toată lumea că administrația locală trebuie să iasă din această stare de paralizie”.

Președintele PSD a mai afirmat că în România sunt ”peste 20.000 de legi, și nimeni nu le știe pe toate”. El a promis că în perioada următoare se va face în Legislativ o codificare a legislației,  Codul administrativ, Codul incompatibilităților, dar și un ghid al corecțiilor finaciare pentru a se știi ce greșeli s-au făcut.

Close
Închide
  Close