MENIU CAUTĂ
27 Iun. 2013 17:41

Drama a două femei din Curtea de Argeş, care au supravieţuit tragediei rutiere de lângă Podgoriţa! Încă nu au aflat că soţii lor au murit

Distribuie

Nicolae Derviş, un fost consilier local din Curtea de Argeş, care era patronul unei societăţi de panificaţie, fusese la băi cu soţia, în urmă cu trei săptămâni şi, povestesc apropiaţii, nu prea mai voia să plece într-o altă vacanţă.
Ba mai mult, îi displăcea şi ideea de a merge cu autocarul, pentru că prefera să plece în concedii cu maşina personală. Îi promisese însă soţiei şi biletele erau deja cumpărate, aşa că a plecat în excursia din care avea să se întoarcă în sicriu. Nevasta lui, Maria, a scăpat cu viaţă şi, după lungi chinuri, starea ei este stabilă.

Bărbaţii au fost înmormântaţi ieri

De când şi-a recăpătat conştienţa, femeia întreabă disperată de soţul ei, însă fiicele au decis să nu-i spună de decesul lui Nicolae Derviş decât când starea mamei lor se va mai ameliora. Mai mult, mama bărbatului mort, o bătrână din comuna argeşeană Băiculeşti, nu ştie nici ea că fiul ei a pierit. Ea le spune neîncetat celor din jur că băiatul ei vine acasă duminică!
Drama trăită de familia Derviş e împărtăşită de o altă familie din oraşul argeşean. Soarta crudă l-a răpit şi pe Ion Marinescu, tatăl unui consilier local din Curtea de Argeş. Ca şi Nicolae Derviş, bărbatul, care muncise o viaţă întreagă, nu dorea să plece în excursie, dar a mers şi el de dragul soţiei.
A lăsat în urmă doi nepoţei, dar şi pe consoarta lui, supravieţuitoare a accidentului din Muntenegru, care acum e în stare stabilă la un spital din Bucureşti. Nici ea nu ştie că soţul ei a murit. Îi cere insistent fiului ei să o lase să vorbească la telefon cu Ion, măcar să-i audă vocea. Băiatul, sfâşiat de durerea pierderii tatălui şi ostenit de drumurile pe care le face în Capitală, ca să-i fie alături mamei, încearcă să o protejeze până când se va înzdrăveni.
Georgeta Marinescu are multiple fracturi, cea mai gravă fiind la stern. Medicii i-au recomandat repaus pentru mai mult timp. Destinele celor două familii din Curtea de Argeş, trase parcă la indigo, s-au suprapus în urmă cu cinci zile, când visul unei vacanţe frumoase s-a sfărâmat de stâncile unei prăpăstii din Muntenegru…Ieri, la Curtea de Argeş, familiile le-au fost alături pe ultimul drum.

Pe sicriul ghidului scria doar «Femeie»

Mariana Mateescu, ghidul excursiei din Muntenegru, şi soţul acesteia, Toma, au fost şi ei conduşi ieri pe ultimul drum de sute de oameni. Profesoară pensionată, femeia a avut alături zeci de foşti elevi care au vrut să-şi ia adio de la cea care le-a îndrumat paşii. După aducerea sicrielor din Bucureşti la Curtea de Argeş, o imagine dureroasă a rămas în mintea tuturor: cele două coşciuge, unul lângă altul, în aceeaşi maşină. Pe unul scria doar Femeie', semn că Mariana Mateescu a putut fi cu greu identificată.

Comentarii