Puțin ar fi crezut că omul din fața lor, un bătrânel blajin, îmbrăcat elegant care răspândește în jur miros de parfum de calitate, este de fapt un infractor notoriu. Om cu școala vieții, Veselie Dumitru a învățat că haina îl cam face pe om și că, în spatele acestui adăpost vestimentar în care a investit fără zgârcenie, poate să-și ducă la bun sfârșit planurile. Pentru a-și putea menține imaginea intactă, aceea de personaj pentru care banii nu contează, Veselie dădea lovitură după lovitură în Capitală, unde făcea naveta din Călărașiul natal. O altă pildă îi spunea să nu se dea în stambă lângă casă

”Ca să nu dea de bănuit, bărbatul se îmbrăca, întotdeauna, foarte elegant. Așa, vânzătorii nu puteau să bănuiască cine e de fapt individul care are un cazier stufos pentru mai multe infracțiuni de furt. Nu ataca lângă casa lui, ci numai în București”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

Elegantul hoț aflat în pragul a șapte decenii de existență fura doar bijuterii scumpe din aur, cu pietre prețioase

Cu aceste principii la purtător, infractorul – unul specializat în furturi de obiecte de valoare care pot fi vândute ușor -, Veselie s-a pus pe treabă atacând ”obiective” din buricul Bucureștiului. Intra în magazine de bijuterii, le făcea capul ”calendar” vânzătorilor cu povești despre cadoul perfect pentru femeia perfectă din viața lui.  Apoi, când omul de la tejghea nu mai avea simțurile ascuțite, hoțul aflat în pragul a șapte decenii de existență ataca. Fura bijuterii scumpe din aur, dacă se putea și asortate cu pietre prețioase. Firește, inelele nu ajungeau niciodată pe degetul vreunei norocoase, ci la amanet unde le lăsa chiar și pentru un sfert din prețul real al bijuteriei furate.

Veselie nu s-a sinchisit să scape de chitanțele de la amanet care îl pot înfunda și mai mult

O ultimă lovitură dată în Capitală, undeva la un magazin din cartierul Dorobanți de unde a furat un inel din aur cu pietre prețioase în valoare de aproape 3.500 de lei, i-a știrbit prestigiul elegantului hoț. Polițiștii Secțiilor 1 și 18 care erau pe urmele sale l-au înhățat pe bătrânelul spilcuit chiar de pe stradă unde, probabil, se afla în căutarea unui alt magazin pe care să-l jefuiască. Avea buzunarele pline de chitanțe de amanet, documente de care nici măcar nu s-a sinchisit să scape. Acum judiciariștii încearcă să afle dacă Veselie – care e cercetat sub control judiciar -,  muncea doar pentru el sau era mână-n mână cu angajații amanetelor unde lăsa aurul furat, dar li cu lați infractori care ar putea ”activa” în afara granițelor țării.


VIDEO | ,,Fără penali în funcții publice”, inițiativa pentru care USR vrea să modifice Constituția. Mihai Șora: ,,Nu trebuie să depunem armele”

Urmărește-ne pe Google News