Cu economia pe marginea prăpastiei, minciunile lui Dragnea au rol de gaz lacrimogen

Desigur, Dragnea nu păcălește pe nimeni zdravăn la cap, când crede că e suficient să rostogolească în media amenințarea unei apocalipse cleioase pentru România, dacă PSD va pierde guvernarea. Cifre amenințătoare spun exact invers: PSD îndreaptă România spre un dezastru economic fără precedent. Până în luna august, diferența între importuri și exporturi a crescut cu 11%, față de aceeași perioadă a anului trecut. Fenomenul înregistrează o rapiditate neobișnuită  și de rău augur, pentru mediul economic intern. Cu alte cuvinte, importăm mai multe bunuri, decât exportăm. Statul este cel care s-a îndatorat cel mai tare. În luna în curs – septembrie -, Finanțele vor face împrumuturi de 4 miliarde de lei, mai mult cu 1,1 miliarde, decât cu doar o lună în urmă. Salariile și pensiile, majorate într-un mediu economic nesustenabil, duc spre un eșec strategic înfricoșător, care se întâmplă sub ochii noștri: România nu mai poate produce, în ritmul în care acumulează  datorii. Mai mult, guvernul PSD-ALDE continuă să se îndatoreze. Rectificarea bugetară a anunțat primul mare pericol de gripare a economiei românești. Vor mai urma și alte episoade riscante. Implozia este pe drum, duduind sumbru.

„Tentativa de lovitură de stat” – un scenariu aberant, împins la extrem de Liviu Dragnea

Între timp, Liviu Dragnea continuă manipularea publică, afirmând grav că protestul Diasporei a fost finanțat din străinătate, și că a beneficiat de intervenția unor trupe paramilitare, pregătite să răstoarne guvernul României. El a mai avertizat cu ieșirea unor informații relevante, în săptămâna care urmează, și care să susțină teza lui halucinantă. Nu a uitat însă să o ia în brațe pe Carmen Dan, să o înfășoare în voturile majorității parlamentare, scutind-o de prezența în fața comisiei care cercetează violențele din 10 august. Mai mult, secretizarea completă a operațiunii Jandarmeriei, din ziua manifestațiilor violente, este încă o piedică menită să tergiverseze ancheta procurorilor militari. Dragnea i-a înșirat pe Johannis, PNL, USR, PMP, Cioloș și procurorul Augustin lazăr, drept adversari ai Jandarmeriei. A așezat-o la aceeași coadă și pe Gabriela Firea, pe care o acuză că a dus planul destabilizării până în CExN-ul PSD, unde a cerut demisia ministrului de interne.

Dezvălurile anunțate de Dragnea, privind finanțarea din exterior a protestului din 10 august, aruncă pisica moartă în curtea serviciilor de informații românești

Cu acuzația iresponsabilă privind finanțarea externă a prezumtivei „tentative de lovitură de stat, Dragnea bagă în horă, pe nepusă masă,  instituțiile de securitate națională. Practic, liderul PSD atrage, în scenariul lui scelerat, SRI și SIE. Sunt instituțiile chemate, în luna iulie, de Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, să evalueze potențialul manifestației pașnice a Diasporei, din Piața Victoriei, pe 10 august.

Avem mai multe direcții de analiză aici: 1) ori că „serviciile” l-ar fi asigurat pe edilul Capitalei că protestul nu are defel potențial destabilizator, și atunci putem deduce că intervenția violentă disproporționată a Jandarmeriei a fost montată de factori politici iresponsabili; 2) ori că ”serviciile” i-ar fi adus Primarului General elemente de primă sesizare și probe concludente privind o acțiune violentă în cadrul mitingului, drept pentru care au lăsat la latitudinea organizatorilor – Primăria Capitalei, Prefectura, Jandarmeria Română – securizarea perimetrului și reacția la violență; 3) în fine, că serviciile de informații românești ar fi depistat anticipativ potențialul pericol și ar fi recomandat măsuri extreme, care au dus la executarea planului criminal de provocare a grupurilor răzlețe de huligani și, ulterior, de gazare a protestatarilor pașnici. Desigur, cele trei supoziții sunt simple scenarii de lucru.

Țintele lui Dragnea – SRI și SIE, șantajate cu noul pachet de legi ale securității naționale?

Pus pe rele până la capăt, Liviu Dragnea dă șah entităților informative din România, cerându-le o reacție la un scenariu halucinant, zămislit de mintea sa pusă pe moațe de consilierii israelieni care l-au făcut de nerecunoscut. Săptămâna abia a început. În funcție de modul în care SRI și SIE reacționează la jocul politic perfid, disperat și anti-național al lui Liviu Dragnea, vom asista sau nu la îngenuncherea activității de spionaj și contraspionaj a statului român. Pentru că Dragnea nu se va opri aici. A avertizat deja că va umbla la pachetul de legi privind siguranța națională. Prin rectificarea bugetară, PSD-ALDE le-a luat banii serviciilor de informații românești, pentru desfășurarea misiunilor. Consecutiv, prin modificarea în curând a cadrului legislativ în domeniul securității naționale, domeniul securității naționale va primi o lovitură de proporții. Vor intra sau nu în hora aberantă a lui Dragnea, SRI și SIE? Să avem puțintică răbdare.


Claudiu Săftoiu – autorul este doctorand în informații și securitate națională, la Universitatea Națională de Apărare „Carol I. A fost președinte-director general al Televiziunii Române (2012 – 013), director al Serviciului de Informații Externe (2006-2007) și  consilier prezidențial (2004-2006). Este autor al primului manual de jurnalism politic din România: „Jurnalismul politic – manipularea politicienilor prin mass-media, manipularea mass-media de către politicieni (Editura Trei, 2003).

Urmărește-ne pe Google News
Obiceiul ciudat al finalistei de la Australian Open. Ce face între gameuri: „Nu am văzut niciodată așa ceva în tenis!”
PARTENERI - GSP.RO
Obiceiul ciudat al finalistei de la Australian Open. Ce face între gameuri: „Nu am văzut niciodată așa ceva în tenis!”
Profeția lui Nostradamus despre posibilul război Rusia – Ucraina. Legătura tulburătoare cu România
Playtech.ro
Profeția lui Nostradamus despre posibilul război Rusia – Ucraina. Legătura tulburătoare cu România
Probă-cheie în dosarul morţii Raisei: o şoferiţă din spatele maşinii de Poliţie a surprins accidentul cu camera de bord
Observatornews.ro
Probă-cheie în dosarul morţii Raisei: o şoferiţă din spatele maşinii de Poliţie a surprins accidentul cu camera de bord
Horoscop 28 ianuarie 2022. Săgetătorii au multe pe cap, ceea ce nu e deloc o noutate, dar asta e ceea ce poate complica lucrurile
HOROSCOP
Horoscop 28 ianuarie 2022. Săgetătorii au multe pe cap, ceea ce nu e deloc o noutate, dar asta e ceea ce poate complica lucrurile
Video. Momentul în care soldatul ucrainean își împușcă cu sânge rece camarazii
Știrileprotv.ro
Video. Momentul în care soldatul ucrainean își împușcă cu sânge rece camarazii
Surpriză. Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Telekomsport
Surpriză. Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Raluca Feher, despre secretele vieții ei de influencer
PUBLICITATE
Raluca Feher, despre secretele vieții ei de influencer