Mergi direct la conținut »
FOTO | Egiptul își va schimba capitala! Cum va arăta noul oraş Galerie foto
13imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO | Egiptul își va schimba capitala! Cum va arăta noul oraş

FOTO | Egiptul își va schimba capitala! Cum va arăta noul oraş

În anul 2015, oficialii egipteni şi-au anunţat intenţia de a construi o nouă capitală administrativă şi de afaceri la est de Cairo, cu ajutorul Emiratelor Arabe Unite, într-un semn de susţinere a Golfului Persic pentru eforturile de relansare economică ale lui Abdel Fattah Al Sisi.

Pe 14 ianuarie, prim-ministrul egiptean Mostafa Madbouly a inaugurat una dintre construcțiile uimitoare care fac parte din proiectul Green River: moscheea Fattah al-Aleem.

Egiptenii au putut admira cele patru turnuri albe ale moscheii înălțându-se în deșert, la 49 de kilometri la est de Cairo. Lăcașul de cult a costat 501.8 milioane de dolari.

Pentru proiectul Green River la care au lucrat șapte companii de construcții, egiptenii au dat nu mai puțin de 45 de miliarde de dolari, potrivit egyptindependent.com.

Noua capitală administrativă (care deocamdată nu are un nume) este mai mare decât Singapore. Aici s-au construit: un râu în mijlocul deșertului, cel mai mare turn din Africa și cea mai mare operă din Orientul Mijlociu.

FOTO EPA


Adevărata față a vieții din Paradis! Un român e manager de restaurant în Marbella, stațiunea unde petrec bogații lumii!


 

 

Close
Închide
  Close