Mergi direct la conținut »
eJobs: 420.000 de locuri de muncă, disponibile în primele nouă luni în România. Retailerii Lidl și Profi, în top. Zara a primit 12.000 de CV-uri pentru șase anunțuri
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > eJobs: 420.000 de locuri de muncă, disponibile în primele nouă luni în România. Retailerii Lidl și Profi, în top. Zara a primit 12.000 de CV-uri pentru șase anunțuri

eJobs: 420.000 de locuri de muncă, disponibile în primele nouă luni în România. Retailerii Lidl și Profi, în top. Zara a primit 12.000 de CV-uri pentru șase anunțuri

Angajatorii din România au căutat să angajeze peste 420.000 de persoane în primele nouă luni, aceștia publicând 114.000 de anunțuri, potrivit eJobs.

De Daniel Ionașcu,

Dintre acestea, aproximativ 40.000 au fost publicate numai în trimestrul al treilea.

Mai mult de un sfert dintre anunțuri au fost pentru locuri de muncă din domeniile vânzări, administrativ-logistic și financiar-contabilitate, companiile din domeniu publicând peste 30.000 de anunțuri din ianuarie și până la finalul lunii septembrie pentru a acoperi aproximativ 113.000 de poziții deschise.

Vânzări, administrație și restaurante

Companiile care au căutat cei mai mulți angajați au fost tot cele din vânzări și în trimestrul al treilea, cu aproape 4.900 de anunțuri pentru aproximativ 18.000 de poziții deschise. La fel de active au fost și cele din domeniul administrativ-logistic, care au publicat 3.600 de anunțuri pentru angajarea a peste 13.000 de persoane în toată țara, dar și cele din alimentație/HoReCa, cu 2.000 de anunțuri de angajare pentru aproximativ 7.400 de locuri de muncă.

Topul primelor 10 domenii în care angajatorii au căutat personal în al treilea trimestru al anului continuă cu sectorul construcţiilor (1.988 anunțuri), transport-distribuţie (1.913 anunţuri), financiar-contabilitate (1.894 anunţuri), IT Software (1.704 anunţuri), relaţii clienţi/call center (1.437 anunţuri), producţie (1.184 anunţuri) şi auto (1.142 de anunţuri). Clasamentul este similar celui înregistrat în ansamblu, în primele 9 luni, confirmând oferta foarte mare de locuri de muncă în aceste domenii.

Managerul Spitalului din Craiova a luat infecție nosocomială chiar în spitalul pe care îl conduce. Unde se tratează acum
Recomandări

Managerul Spitalului din Craiova a luat infecție nosocomială chiar în spitalul pe care îl conduce. Unde se tratează acum

Top 10 angajatori: de la retail la inginerie și jocuri video

Cei mai mari angajatori, în funcţie de numărul de anunţuri de recrutare publicate pe platforma eJobs.ro în primele nouă luni au fost agenţia de recrutare de personal Adecco, cu 2.062 de anunțuri de angajare, din care 655 în trimestrul trei. Aceasta a fost urmată de lanțul de magazine Lidl, cu 1.117 anunțuri, din care 500 în trimestrul al treilea și de compania de inginerie și proiectare Emerson, cu 668 anunţuri dintre care 210 în ultimele trei luni.

În topul companiilor care au continuat să caute un număr mare de angajaţi în trimestrul al treilea, continuând strategia de recrutare din prima jumătate de an, se mai află retailerul Profi (451 de anunțuri, dintre care 246 numai în trimestrul trei), dar și producătorul de jocuri video Ubisoft, Interbrands – cel mai mare jucător de pe piaţa de distribuţie de bunuri și servicii şi agenţiile de recrutare APT Resources&Services, Manpower și GI Group Staffing, plusr și compania de outsourcing Accenture.

Rambo, băieţelul de 12 ani sclav la cămătari în contul datoriei părinţilor. Incredibil ce a urmat când nu a mai suportat calvarul
Recomandări

Rambo, băieţelul de 12 ani sclav la cămătari în contul datoriei părinţilor. Incredibil ce a urmat când nu a mai suportat calvarul

Joburile din domeniul financiar bancar, retail sau comunicații, cele mai căutate

Şi candidaţii au fost foarte activi în căutarea unui loc de muncă, potrivit datelor eJobs.

Candidații care și-au căutat un job în perioada iulie-septembrie 2017, aplicând simultan la mai multe posturi scoase la bătaie, au depus în total peste 2,3 milioane de CV-uri. Cei mai mulţi au ţintit agenţiile de recrutare de personal, dar şi sectorul financiar bancar, retail sau comunicaţii.

Astfel, Adecco a primit 27.086 de CV-uri, urmată de BRD Groupe Societe Generale cu 21.538 de CV-uri, Profi cu 21.392 de aplicări, RCS&RDS cu 16.140 de CV-uri și eMag, cu 14.858 de aplicări.

Ambasadorul României la Bruxelles, acuzat de fostul consul român de la Tel Aviv că a protejat un sistem de corupție cu chitanțe false!
Recomandări

Ambasadorul României la Bruxelles, acuzat de fostul consul român de la Tel Aviv că a protejat un sistem de corupție cu chitanțe false!

Concurența cea mai mare a fost însă pentru posturile scoase la bătaie de companii precum Zara, UniCredit Bank sau Synevo.

Zara a primit 12.000 de CV-uri pe șase anunțuri

La cele 6 anunțuri de joburi publicate în trimestrul al treilea, retailerul de haine Zara a primit aproape 12.000 de CV-uri, în timp ce UniCredit Bank a avut peste 9.200 de candidați pentru cele 13 joburi disponibile, media fiind peste 700 pentru fiecare anunț), iar Synevo a primit aproape 14.000 de CV-uri pentru cele 22 de joburi publicate (630 pentru fiecare anunț).

Cei mai mulți candidați s-au orientat tot către poziții de vânzări, unde au fost disponibile și cele mai multe joburi – peste 378.000 de CV-uri depuse la cele 4.900 de anunțuri publicate de companii.

Criză de programatori

La polul opus, angajatorii din domeniul IT Software au avut cea mai mai restrânsă plajă de candidați în raport cu numărul anunțurilor – 48.400 de candidați care au aplicat la aproximativ 1.700 de anunțuri, pe fondul discrepanței dintre cerere și ofertă în domeniu, dar și a strategiilor complexe de motivare și retenție practicate de angajatori, fapt care restrânge și mai mult oferta de specialiști din piață.

”Numărul de joburi scoase în piaţă depăşeşte, în acest moment, atât anii de boom economic, anteriori crizei economice, cât şi pe cei din trecutul apropiat. Îmbucurător este faptul că plaja de domenii este una foarte eterogenă, astfel încât există oportunităţi pentru aproape toate specializările, situaţie cu care piaţa muncii nu s-a mai confruntat de mult. La fel de important este şi faptul că nu doar Capitala reuşeşte să mişte lucrurile din acest punct de vedere, ci şi alte mari oraşe ale ţării, care au reînceput să prezinte un potenţial uriaş pentru cei care îşi caută un loc de muncă”, a declarat Bogdan Badea, director de vânzări la eJobs.

Cluj-Napoca, Braşov şi Timişoara

După București, oraşele cu cei mai activi angajatori sunt Cluj, Brașov și Timișoara, dar și Iași.

În perioada iulie-septembrie cele mai multe anunţuri de recrutare au fost publicate de angajatorii din Bucureşti (15.942), urmați de companiile din vestul ţării: Cluj-Napoca (3.141 de anunţuri), Braşov (1.782), Timişoara (1.725) şi Iaşi (1.655).

Următoarele cinci oraşe din top 10 al celor mai atrăgătoare din punctul de vedere al locurilor de muncă disponibile în cel de-al treilea trimestru al anului, au fost Oradea (883 de anunţuri de angajare), Constanţa (875), Sibiu (851), Craiova (667) şi Ploieşti (638).

Close
Închide
  Close