Rezultate Bacalaureat 2017. Ce note s-au luat în fiecare județ

Pentru elevii din provincie care au dorit să se înscrie la un liceu din București s-a organizat un centru special, în perioada 3-6 iulie, la Școala Gimnazială Sfinții Voievozi, de lângă Gara de Nord. Doar aici se fac înscrieri, până pe 6 iulie, pentru absolvenții clasei a VIII-a din provincie care vor să urmeze liceul în Capitală.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar al Municipiului București ne-au transmis azi la prânz că în primele două zile s-au înscris 1.742 de candidați din județele țării. Pentru ziua de miercuri, erau așteptate încă 700 de înscrieri. “Nu prea mai vin elevi din provincie, nu știu de ce!? Cele mai multe candidaturi sunt din Ilfov, din localități de la marginea Capitalei. Mai sunt înscrieri din județe din jurul Bucureștiului, cum ar fi Giurgiu, Teleorman, Dâmbovița. Alte județe, mai îndepărtate, cum sunt chiar și Galați sau Brăila, nu prea mai au înscrieri. Sunt foarte puține”, ne-au precizat reprezentanții Inspectoratului General al Municipiului București.


Citește și: Sorin a fost înmormântat în ziua în care s-au afișat rezultatele la Bac. Șocant ce i s-a întâmplat tânărului și cum a sfârșit


Dintre cei 1.742 de înscriși, erau și șapte elevi de zece. De altfel, doar aceștia, olimpici de obicei, și elevii care au rude în București mai aleg să se mute la liceu în Capitală. “Eu sunt dintr-o comună din Galați. Am ales să o înscriu pe fiica mea în Capitală pentru că am multe rude aici, ea are multe mătușe, așa că mi s-a părut convenabil să învețe aici”, ne spune mândră mama.

OMV Petrom a oferit burse unor elevi din Moreni! Ce a făcut liceul cu banii
Recomandări

OMV Petrom a oferit burse unor elevi din Moreni! Ce a făcut liceul cu banii

O elevă de nota zece din provincie ne-a spus că vrea să intre la Colegiul Național Sfântul Sava. Este un liceu foarte bun. Ar fi o competiție bună pentru mine acolo. Cred că acolo este un fel de întrecere între elevi, care să fie el cel mai bun. Îmi place asta”, ne spune tânăra sub privirile admirative ale tatălui.

Metodologia de înscriere i-a nemulțumit pe unii dintre părinți, care trebuie să stea la coadă, de mână cu odraslele, și două-trei ore, pentru a-și înscrie copiii la liceu.

Condiții de înscriere

Înscrierea în clasa a IX-a în liceele de stat se face fără examen, pe baza mediei de admitere, care este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională, cu o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu, cu o pondere de 25%. Calendarul admiterii la liceu este următoarul:

Firma unui mason cu studii la Academia SRI vinde spitalelor românești roboți cu 150.000 de euro bucata, care au ca preț de intrare 65.000 de euro!
Recomandări

Firma unui mason cu studii la Academia SRI vinde spitalelor românești roboți cu 150.000 de euro bucata, care au ca preț de intrare 65.000 de euro!

  • 3-6 iulie 2017: Completarea opțiunilor în fișele de înscriere și introducerea în baza de date computerizată a datelor din fișele de înscriere
  • 4-7 iulie 2017: Verificarea de către candidați și părinți a fișelor editate de calculator, corectarea greșelilor și listarea fișelor corectate din calculator
  • 12 iulie 2017: Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 până la data începerii cursurilor anului școlar 2017-2018
  • 13 iulie 2017: Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listelor cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și a listei cu locurile neocupate în învățământul liceal de stat din județ/municipiul București. Afișarea de către fiecare liceu a listei candidaților repartizați în liceul respectiv
  • 13-17 iulie 2017: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați
  • 19-21 iulie 2017: Rezolvarea de către comisiile de admitere a situațiilor speciale apărute după etapa computerizată de repartizare.

Citește și: Ce a ajuns să facă Tavi Clonda după ce a fost dat afară de la emisiune

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat
GSP.RO

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură
HOROSCOP

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură