”Există un plan general pentru creşterea gradului de promovabilitate la examene, atât pentru absolvenţii de gimnaziu, cât şi pentru cei de liceu, însă în fiecare judeţ profesorii au mână liberă să îşi adapteze strategia de creştere a performanţelor”, a declarat pentru Libertatea Stelian Fedorca, secretar de stat pentru învăţământul preuniversitar.
În Bucureşti, Înspectoratul Şcolar a anunţat deja că vor exista două simulări la materiile de la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat. Pe 30 ianuarie va fi organizată o primă testare pentru gimnaziu şi liceu la limba şi literatura română, din materia de la clasele terminale. Aceasta va fi urmată, pe data de 1 februarie, de o simulare pentru gimnaziu şi liceu la matematică. O a doua simulare, din materia prevăzută în programele de examen, va avea loc la limba şi literatura română în data de 24 aprilie, iar la matematică pe 26 aprilie. Pentru candidaţii care susţin examenul de Bacalureat vor mai fi organizate, în plus, o simulare la istorie în data de 26 aprilie, precum şi una la disciplinele la alegere de la proba scrisă la alegere a profilului şi specializării, în data de 22 aprilie.
Reprezentanţii ministerului educaţiei susţin că anul acesta, pe lângă instruirea copiilor, profesorii vor avea sarcină trasată de la inspectorate să monitorizeze strict frecvenţa la cursuri a elevilor din clasele terminale.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro