Mergi direct la conținut »
FOTO | Cozi uriașe pentru abonamente reduse la metrou! Elevii cer să se ia măsuri urgente Galerie foto
3imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > FOTO | Cozi uriașe pentru abonamente reduse la metrou! Elevii cer să se ia măsuri urgente

FOTO | Cozi uriașe pentru abonamente reduse la metrou! Elevii cer să se ia măsuri urgente

După ce elevii au pierdut, în ultimele trei zile, multe de ore stând la cozi pentru achiziționarea unui abonament redus la metrou, Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI) solicită Metrorex şi Ministerului Transporturilor ca elevii să îşi poată achiziţiona abonamente reduse din toate punctele de vânzare disponibile, pe întreaga durată a programului de lucru.

În prezent, elevii îşi pot cumpăra abonamentele doar din 11 staţii, multe dintre acestea, precum Eroilor, Univesitate, Piata Victoriei, Politehnica, Nicolae Grigorescu, Apărătorii Patriei, având un program de doar câteva ore.

Reprezentanții elevilor susțin că problema este cauzaă de faptul că, în perioada vacanței de iarnă, abonamentele reduse pot fi achiziționate doar din trei stații.

„Această problemă este cauzată de decizia Metrorex ca de la începutul vacanţei şcolare şi până duminică, 6 ianuarie, abonamentele reduse să poată fi achiziţionate doar din trei staţii (Piaţa Unirii 1 şi 2, precum şi Piaţa Romană). Astfel, odată cu revenirea la programul normal, elevii şi studenţii s-au îmbulzit la ghişee, ceea ce a condus la situaţia reclamată”, arată reprezentanţii elevilor.

Din acest motiv, ei cer să îşi poată face abonamente reduse în toate punctele de vânzare deţinute de Metrorex.

„În urma sesizărilor primite, împreună cu colegii din asociaţie, am încercat să ne facem abonamente la ghişeele speciale. Ne-am plimbat de la un ghişeu la altul în speranţa că vom reuşi să ne facem abonamentele mai repede, dar am ajuns să stăm la cozi care începeau chiar din afara gurii de metrou. De asemenea, considerăm că respectul faţă de călători presupune asigurarea unor servicii optime şi eficiente pentru toate categoriile de consumatori”, mai spun reprezentanții elevilor.

FOTO Libertatea – Vlad Chirea


Are bani de dat, are datorii la stat! Cu ce sumă uriașă figurează Smiley că e datornic, într-un document al ANAF Argeș


Close
Închide
  Close