MENIU CAUTĂ
09 Aug. 2012 17:10

Emanuel s-a dus în cer | O vedetă PRO TV îi dăruise, cu doar câteva zile înainte, băiatului măcinat de cancer, calculatorul dorit

Distribuie

Când l-am întâlnit întâia oară, la Institutul Oncologic, Emanuel era, la 13 ani, un băieţel supărat pe viaţă. Iar viaţa era, se pare, la rândul ei, supărată pe el, “dăruindu-i” o suferinţă de coşmar, un cancer ce i-a cuprins rinichii, ficatul şi măduva spinării. Cu toată încrâncenarea lumii cuprinsă, parcă, în privirea sa, Emanuel n-a vorbit, ci doar ne-a privit, uneori, cu adâncimea omului care, într-un fel, ştie deja mult mai multe despre viaţă şi moarte decât personajele adulte ce i se perindă prin faţa ochilor. Abia spre finalul întâlnirii a îngăimat, abia auzit, că şi-ar dori un laptop.

Avea şi metastaze osoase

În urma articolului apărut în ziarul Libertatea, una dintre vedetele PRO TV s-a decis, aproape imediat, să-i împlinească dorinţa micuţului.
Dar omul acela faimos a dorit să nu-i fie dat numele, preferând să rămână discret şi interesându- l doar posibilitatea de a-i face o mică bucurie unui copil atât de greu încercat. Aşa se face că, înarmaţi' cu laptopul, am mers acasă la Emanuel, într-un bloc sărăcăcios din Hârşova. Din păcate, situaţia lui medicală s-a agravat între timp, fiind, practic, externat pentru a-şi trăi, pare-se, ultimele săptămâni sau luni de viaţă, în mijlocul familiei. I-au apărut şi nişte umflături pe cap. Ne-au spus că-s metastaze osoase şi ni l-au dat acasă şi de la spitalul din Constanţa, unde fusese ultima oară', ne-a spus bunica lui Emanuel.

A putut doar să spună «mulţumesc»

Zăcând pe pat, privind în gol, băiatul a tresărit uşor când ne-a văzut, apoi când a zărit laptopul. S-a sprijinit cu greu în mâini, încercând să-l atingă, c-o secundă mai repede, de se putea. N-a avut însă putere decât să murmure mulţumesc', dar spus din adâncul suferinţei lui. Din păcate, la doar câteva zile de la acel mic moment de bucurie, Emanuel a murit. În urma lui a rămas un laptop şi un loc gol în casa sărmană a familiei Sava. Un loc pe care va fi zăcut cândva trupul condamnat la boală şi suferinţă al unui suflet care nu greşise nimănui cu nimic.
Libertatea a prezentat cazul lui Emanuel luna trecută →Emanuel Sava, un băiat care suferă de o tumoare malignă, visează la un laptop

Cum ne poţi contacta

• Dacă vrei să ajuţi sună la telefonul 021.203.08.49 sau contactează-ne la adresa de e-mail: ajutacopiii@libertatea.ro
• Dacă vrei să semnalezi cazuri, scrie la adresa de e-mail: ajutacopiii@libertatea.ro
• Dacă vrei să donezi: contul Fundaţiei Ringier este RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537 deschis la RBS BANK S.A.

Comentarii