MENIU CAUTĂ

Emil Hurezeanu, despre atacul de la Berlin: O femeie din România nu-şi găseşte fiica

Distribuie

Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, a declarat că autoritățile din Berlin nu au comunicat încă identitatea națională a morților și a răniților din atacul cu camionul de la un târg de Crăciun din Berlin. Acesta a mai spus că o femeie din România a sunat la numărul de urgență de la Direcția Consulară spunând că fiica sa, despre care știa că s-ar afla în aceste zile în capitala germană, nu mai răspunde la telefon.

”Autoritățile din Berlin nu au comunicat încă identitatea națională a morților și a răniților. Răniții sunt răspândiți în mai multe spitale din Berlin. Se anunță o conferință de presă a ministrului de interne al landului Berlin, al senatorului pentru interne de aici, și a șefului poliției într-o oră. E posibil să aflăm mai multe lucruri”, a afirmat Emil Hurezeanu, după ce luni seară un camion a intrat intenționat în mulțimea de la un târg de Crăciun din Berlin, 12 persoane pierzându-și viața și alte aproape 50 fiind rănite.

„Între timp, la Direcția Consulară, la numărul nostru de urgență, a sunat o persoană, o doamnă din România care nu-și găsește fiica. Fiica locuiește la granița cu Slovacia și își informase mama că intenționează să petreacă aceste zile la Berlin, inclusiv pentru târgurile de Crăciun. Fiica doamnei nu mai răspunde la telefon. Suntem în situația în care așteptăm toate aceste informații într-o oră — două ore, în conferințe de presă și prin canalele noastre obișnuite de comunicare cu autoritățile statului german”, a mai spus ambasadorul României.

Un camion de 20 de tone, cu numere de înmatriculare de Polonia, care transporta oţel, a intrat în mulțime la Berlin. 12 persoane au murit și 48 au fost rănite, în Piața de Crăciun de la Berlin, în apropiere de Biserica Kaiser Wilhelm Memorial.

 Citește și:

 

Citește mai multe despre Emil Hurezeanu, Atentat și Berlin pe Libertatea.

Comentarii