Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Poliția din Dej s-a sesizat în cazul mormintelor vandalizate din Cimitirul Eroilor

Poliția din Dej s-a sesizat în cazul mormintelor vandalizate din Cimitirul Eroilor

Poliția s-a sesizat, abia după zile bune de la semnalarea incidentului de către un profesor de istorie, în cazul mormintelor vandalizate din Cimitirul Dealul Florilor din Dej, și a demarat investigațiile.

De Georgiana Marcu,

Poliția a deschis o anchetă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de profanare de morminte, iar dacă făptașii vor fi identificați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea de la trei luni la doi ani, sau amendă. Și administrația cimitirelor din Dej a reacționat, într-un final, la imaginile făcute publice. Pietrele funerare au fost reașezate la locul lor, însă, din păcate, multe dintre ele au fost și distruse, nu doar smulse din soclu.

Incidentuol s-a petrecut în urmă cu câteva zile, când un profesor de istorie a semnalat, pe rețelele de socializare, faptul că în jur de 50 de morminte ale soldaților căzuți la datorie în Primul Război Mondial au fost vandalizate.

”Eroii neamului românesc, făuritorii României Mari, umiliți în Cimitirul de pe Dealul Florilor din Dej! Zeci de morminte devastate, vandalizate și nimeni nu vede, nimeni nu aude. RUȘINE! RUȘINE! RUȘINE! celor care au făcut asemenea fapte, precum și celor care nu iau măsuri și e de datoria lor să o facă”, a scris profesorul pe contul său de Facebook.

Foto: Dejeanul.ro

 

Close
Închide
  Close