Mergi direct la conținut »
Europarlamentari și ambasade străine, mesaje în sprijinul comunității LGBTI, de Ziua Internaţională împotriva Homofobiei
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Europarlamentari și ambasade străine, mesaje în sprijinul comunității LGBTI, de Ziua Internaţională împotriva Homofobiei

Europarlamentari și ambasade străine, mesaje în sprijinul comunității LGBTI, de Ziua Internaţională împotriva Homofobiei

Europarlamentari și ambasade străine, mesaje în sprijinul comunității LGBTI, cu ocazia Zilei Internaţionale împotriva Homofobiei. Europarlamentarul român Renate Weber a postat pe Facebook, alături de o altă reprezentantă a grupului ALDE, Sophie in't Veld, un mesaj video în care se referă la inițiativa privind modificarea Constituției, în privința redefinirii familiei tradiționale, arătând că speră ca românii să voteze împotrivă. Și Ambasada SUA a transmis, printr-un comunicat, mesajul mai multor ambasade acreditate în țara noastră, cu ocazia zilei internaționale împotriva homofobiei.

De Valentina Postelnicu,

”Astăzi, 17 mai, este ziua internațională împotriva homofobiei, zi în care, chiar și pentru o clipă, ar trebui să ne gândim dacă avem dreptul să-i judecăm pe cei de lângă noi, dacă avem dreptul să-i infierăm și, mai presus de toate, dacă avem căderea să le îngrădim drepturile și libertățile. Eu spun „da” pentru drepturi egale, indiferent de opțiunile individuale și un „nu” categoric homofobiei! Cu această ocazie, colega și prietena mea din grupul ALDE, Sophie in’t Veld, a ținut să ne transmită, la rându-i, un mesaj!”, a scris Renate Weber, pe Facebook.

Europarlamentarul olandez transmite românilor că speră că vor vota împotrivă la referendumul inițiat pentru modificarea Constituției, în privința redefinirii familiei ca și căsătorie între un bărbat și o femeie și nu între soți, cum este prevăzut în prezent în legea fundamentală.

Un mesaj a fost transmis și de mai multe ambasade şi reprezentanţe ale unor instituţii internaţionale care, într-o declaraţie comună, au vorbit despre ”solidaritatea şi sprijinul pentru comunitatea LGBTI (lesbian, gay, bisexual, transgender şi intersex) din România”, în contextul Zilei Internaţionale împotriva Homofobiei.

„Cu ocazia Zilei Internaţionale împotriva Homofobiei, ne exprimăm solidaritatea şi sprijinul pentru comunitatea LGBTI (lesbian, gay, bisexual, transgender şi intersex) din România. Având în vedere faptul că Bucharest Pride Festival 2017 are loc în această perioadă, susţinem dreptul legal al acestor comunităţi de a folosi această ocazie tradiţională pentru a se manifesta într-un mod paşnic pe data de 20 mai (ora 16,00, Arcul de Triumf), cu scopul de a atrage atenţia cu privire la problemele specifice cu care se confruntă”, se arată în declaraţia transmisă de Ambasada SUA în România.

Cum arată Guvernul Orban, după ultimele negocieri din Parlament. Lista cu miniștri
Recomandări

Cum arată Guvernul Orban, după ultimele negocieri din Parlament. Lista cu miniștri

Semnatarii declaraţiei arată că ”drepturile omului – inclusiv justiţia, egalitatea, umanitatea, respectul şi libertatea de expresie – şi statul de drept alcătuiesc fundaţia pe care se sprijină ţările democratice”.

”Legislaţia internaţională în domeniul drepturilor omului porneşte de la premisa că toţi indivizii trebuie să se bucure de aceleaşi drepturi şi libertăţi, aşa cum prevede Declaraţia Universală a Drepturilor Omului. Tocmai respectul pentru aceste valori fundamentale obligă guvernele să-şi protejeze cetăţenii împotriva violenţei şi discriminării şi să se asigure că toţi se bucură de şanse egale. Unele persoane se confruntă în continuare cu acte de discriminare, direct sau indirect, din cauza orientării şi identităţii lor sexuale. Guvernele noastre încearcă să combată astfel de acte prin promovarea drepturilor omului. Oricine, inclusiv persoanele din comunitatea LGBTI, trebuie să se poată bucura de drepturile şi libertăţile prevăzute pentru cetăţenii tuturor naţiunilor”, menţionează sursa citată.

Polițistul care a anunțat primul că „fetele dispărute din Caracal au fost găsite arse” este același care a vorbit ultimul cu Alexandra de pe un număr privat!
Recomandări

Polițistul care a anunțat primul că „fetele dispărute din Caracal au fost găsite arse” este același care a vorbit ultimul cu Alexandra de pe un număr privat!

Declaraţia este semnată de următoarele ambasade şi reprezentanţe ale unor instituţii internaţionale: Argentina, Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, Israel, Mexic, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Portugalia, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Statele Unite ale Americii, Uruguay, Comisia Europeană.

Și un grup de 33 de europarlamentari au adresat o scrisoare liderilor partidelor parlamentare din România în care le cer să nu susţină referendumul privind definirea familiei în Constituţie ca fiind bazată exclusiv pe căsătoria dintre bărbat şi femeie.

Înregistrări și reportaj de la slujba de exorcizare a „părintelui” Pomohaci, unde vin în continuare sute de oameni
Recomandări

Înregistrări și reportaj de la slujba de exorcizare a „părintelui” Pomohaci, unde vin în continuare sute de oameni

”Deşi nu dorim să intervenim direct asupra prevederilor legislative care guvernează dreptul familiei în România, regretăm că un asemenea referendum ar incita pe mai departe la discriminare faţă de familii – în diferitele lor forme – care există deja în societatea românească. Permiţând desfăşurarea referendumului, fără a prevedea nici o formă alternativă de recunoaştere juridică a cuplurilor necăsătorite, păreţi să aprobaţi încălcarea continuată a drepturilor omului pentru cuplurile de acelaşi sex, dar şi pentru copiii care trăiesc în familii formate din parteneri ce nu sunt căsătoriţi sau copiii care trăiesc în familii monoparentale”, susţin cei 33 de europarlamentari.

Inițiativa cetățenească privind redefinirea familiei tradiționale a ajuns la Senat.  Potrivit deciziei conducerii forului Legislativ, votul în plen, urmează să fie dat până pe 7 iunie, între timp proiectul intrând în dezbaterea comisiilor, pentru raport. După votul din plen, inițiativa va merge la promulgare, la președintele Klaus Iohannis. Dacă legea va fi promulgată, se va organiza un referendum pentru revizuirea Constituției, prin care definiția familiei va însemna căsătoria dintre un bărbat și o femeie, și nu căsătoria între soți, cum este prevăzut, în prezent, în legea fundamentală.

Close
Închide
  Close