Mergi direct la conținut »
Cele trei tinere filmate când păreau că ”prizează” pe plajă pot scăpa nepedpsite. fere care se droghează pe plajă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

EXCLUSIV / Cele trei tinere filmate când păreau că ”prizează” pe plajă pot scăpa nepedpsite. Polițiștii nu au proba supremă: drogul

De Cristian Burcioiu, . Ultimul update Joi, 03 mai 2018, 14:38

Cele trei tinere filmate când păreau că ”prizează” pe plajă pot scăpa nepedepsite. Le caută polițiștii de la Crimă Organizată, le caută procurorii DIICOT și cine-știe-ce alte structuri și ofițeri sub acoperire, dar cele trei fete filmate în timp ce păreau că ”prizează” și își ofereau, probabil, stupefiante una alteia nu trebuie să-și facă griji. Atâta vreme cât nu a existat un flagrant care să demonstreze existența drogului nici o lege nu le poate acuza de consum și de deținere de stupefiante.

Ad placeholder

Pentru a proba vinovăția unui traficant de stupefiante, a unui cărăuș sau a unui toxicoman, polițiștii antidrog trebuie să aibă întotdeauna proba supremă: drogul. Nimeni nu poate face presupuneri pe care să le prezinte apoi procurorilor și magistraților motiv pentru care se organizează filaje, supravegheri și mai apoi flagrante. Lucrurile stau exact la fel și în cazul celor trei tinere filmate pe plajă, imagini în care fetele par că ”prizează” și că își oferă una alteia ceva despre care se bănuiește că ar fi stupefiant.

Drogul este singura probă care poate incrimina un traficant sau un consumator

”Unica probă în astfel de cazuri este existența substanței interzise, adică a drogului. Iar garanția că vorbim de un stupefiant este dată doar de constatările tehnico-științifice, de analizele de laborator. Abia atunci se poate spune că există probe incriminatorii care pot sta la baza acuzațiilor. Cele trei fete pot să stea liniștite pentru că doar au fost filmate în timp ce făceau pe plajă niște gesturi care, într-adevăr, seamănă cu cele pe care le fac toxicomanii când ”prizează”. Atât. Nu sunt alte probe care să le incrimineze. Cine poate să spună că e vorba de drog?. Da, pot scăpa nepedepsite”, ne-a explicat un ofițer specializat în combaterea criminalității organizate.

Dacă sunt de acord, li s-ar putea recolta probe biologice

Fiește, dacă există indicii temeinice legale, procurorul poate dispune prin ordonanță efectuarea unor analize de sânge prin care să demonstreze că fetele sunt consumatoare.  Asta doar în condițiile în care tinerele vor refuza să le fie recoltate probe biologice.

”Și așa e complicat pentru că trebuie stabilit exact că acela (n.r. cel filmat pe plajă) a fost momentul în care s-au drogat. Faptul că le-ar putea găsi ceva urme de stupefiant în sânge nu demonstrează că s-au drogat atunci pentru că nu există drogul. Fetele rămân însă în baza de date a polițiștilor de Crimă Organizată și vor trebui să fie mai atente”, au explicat aceleași surse.

După Mario Iorgulescu, altă „beizadea” prinsă drogată la volan: „Consum pozitiv la cocaină”
PARTENERI - GSP.RO
După Mario Iorgulescu, altă „beizadea” prinsă drogată la volan: „Consum pozitiv la cocaină”
Cine a apărut la mormântul lui Emi Pian. Oamenilor nu le-a venit să creadă ce văd
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Cine a apărut la mormântul lui Emi Pian. Oamenilor nu le-a venit să creadă ce văd
Horoscop 9 august 2020. Racii ajung la concluzii greșite, pentru că e ușor să considere că altul greșește
HOROSCOP
Horoscop 9 august 2020. Racii ajung la concluzii greșite, pentru că e ușor să considere că altul greșește
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close